Arves fagre Stryn m.m.

Sterke lydlandskapsmalerier fra Stryn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CD: Etter «Sakuteiki» og «Chiaroscuro» har Arve Henriksen vendt antennene mot sitt barndoms Stryn i den kreative prosessen som nå har avstedkommet «Strjon», hans tredje cd. Med-Supersilent\'er Ståle Storløkken  (keyboards) og Helge Sten (produsent, gitarer, bue) bidrar til prosjektet, der trompeter Henriksen også tar i bruk stemme, tangenter og diverse elektronikk i sine dels dramatiske, dels minimalistiske lydlandskapsmalerier.

Henriksen ser «Strjon» (strømmende vann, elv - middelaldernavnet på Stryn) som en ferd tilbake til ungdomsåras egenproduserte lydbibliotek og et forsøk på å skjønne mer av hvorfor han i dag spiller som han gjør. Han lykkes i å gjøre ferden fascinerende for andre også, der han nok en gang åpner store rom for den som hengir seg til klangformasjonene og stillheten mellom dem.

At overveldende vestlandsnatur kan lade musikk med mystikk, skjønnhet, ro og kraft, er knapt nytt, men det er interessant hvordan den hos Henriksen har inspirert et moderne uttrykk ulikt eksempelvis Karl Seglems, men stadig med folketonen spillende med.

MED JAZZLINJA i Trondheim som felles bakgrunn og et repertoar av originallåter CD-debuterer Espen Reinertsen (saksofon), Eivind Lønning (trompet), Ole Morten Vågan (kontrabass) og Erik Nylander (trommer) som The Espen Reinertsen Organic Jukebox .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer