SPILLER IKKE: Röyksopp var en av headlinerne på Arvikafestivalen, som nå opplyser at festivalen legges ned. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
SPILLER IKKE: Röyksopp var en av headlinerne på Arvikafestivalen, som nå opplyser at festivalen legges ned. Foto: Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

Arvikafestivalen legger ned

Konkurs to uker før den skulle åpnet.

(Dagbladet): Det opplyser festivalen på sin hjemmeside. Sommerens festival er avlyst og festivalen begjærer seg selv konkurs.

Årsaken er dårlig bilettsalg, melder Sveriges Radio. Fram til mandag hadde festivalen solgt knappe 3000 billetter.

- Det er en vanskelig dag for alle oss om jobber med festivalen. Vi har måttet legge ned fordi billettsalget ikke har utviklet seg slik vi hadde håpet på, sier leder Viktoria Lindén i Arvikafestivalen.

- Vi har akkurat passert den helgen som statistisk sett pleier å være den mest lønnsomme, uten å se noen økning. Det vil være uansvarlig å fortsette med festivalen nå, sier Lindén til Sveriges Radio.

Roskildefestivalen har vært snille og slipper alle som har kjøpt 3-dagerspass til Arvika inn på Roskilde, som nå er utsolgt.

Arvikafestivalen startet opp i 1992 og har vokst gjennom årene. Men i fjor endte festivalen med to millioner svenske kroner i underskudd.

Aphex Twin, The Sounds og Röyksopp sto på toppen av plakaten foran årets utgave av festivalen, som skulle vært arrangert fra 14. til 16 juli.