ASAP Rocky-konsert avlyst

Rapperen ASAP Rocky ble arrestert av svensk politi i går kveld. Nå er kveldens konsert på Kadetten avlyst.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir ingen ASAP Rocky-konsert på Kadetten Music Festival i kveld.

Aftonbladet melder at den norgesaktuelle rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent som ASAP Rocky, ble pågrepet av svensk politi seint tirsdag kveld.

Ifølge avisa skal rapperen ha blitt pågrepet kort tid etter konserten han holdt på festivalen Smash i Stockholm.

- Det har skjedd en pågripelse av personen i løpet av natta, bekrefter pressetalskvinne Karin Rosander hos påtalemyndigheten til Dagbladet.

ASAP Rocky skulle ha holdt konsert på Kadetten Music Festival i Sandvika i kveld. Kadetten har fått opplyst at rapperen tidligst vil slippe ut i morgen, og konserten er nå avlyst, melder festivalen i en pressemelding.

- Det er beklagelig at det blir en avlysning så tett innpå åpning av dagens festivaldag, men dette er noe som er utenfor vår kontroll, sier festivalsjef Karina Næss Trosdahl i pressemeldingen, og fortsetter:

- Jeg vil gjerne presisere at resten av dagens artister er på plass og har gjort lydprøver, og det lover godt for en knall avslutning, som ikke står tilbake for en fantastisk musikalsk gårsdag, som ble avsluttet med Cardi B.

Slagsmål

Rapperen er mistenkt for grov kroppsskade under et slagsmål i Stocholm søndag kveld. Hendelsen ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken.

Politiet ble varslet om hendelsen søndag kveld. Den svenske påtalemyndigheten bekrefter overfor Dagbladet at artisten og tre andre i hans omgangskrets er pågrepet.

- En person er mistenkt for vold, og tre av dem er mistenkt for grov vold. Artisten er en av dem som er mistenkt for grov vold, sier Karin Rosander til Dagbladet.

Hun forteller at påtalemyndigheten har begjært at de fire personene skal få advokat, og at de deretter skal avhøres. Onsdag ettermiddag har rapperen fått oppnevnt en forsvarer.

- Det er ganske trolig at avhørene skjer i dag, men noe tidspunkt for det kan jeg ikke gi. Etter det er det domstolen som begjærer en eventuell varetektsfengsling. Påtalemyndigheten har fram til lørdag klokka 12.00 å bestemme om de skal fengsles eller løslates, sier hun.

Hevder seg uskyldig

ASAP Rocky har selv skrevet på Instagram at han er uskyldig. Han hevder i en Instagram-video at det før slagsmålet var en opphetet diskusjon mellom partene. Han har også publisert videomateriale som han mener beviser at følget hans ble fulgt av bråkmakere i Stockholm. Det oppstod håndgemeng som følge av personenes truende adferd, skriver artisten.

ASAP Rocky debuterte med albumet «Live. Love. ASAP» i 2011, og har siden blitt en av verdens største hip hop-artister, med flere hundre millioner avspillinger på Spotify.

Han har seinere fulgt opp med blant annet «At. Long. Last. Asap» i 2015, som fikk en femmer på terningen av Dagbladets anmelder, og har samarbeidet med verdensstjerner som Cardi B, Kendrick Lamar og Lana Del Rey.

Konsertene i Stockholm og Oslo er en del av en verdensomspennende turné. ASAP Rocky var selv erstatter for Chance The Rapper, som egentlig skulle ha spilt på Kadetten, men avlyste tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer