Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Asap Rocky-saken: 19-åring ønsker ny rettssak

Den 19-årige fornærmede er misfornøyd med dommen og ønsker ny rettssak mot ASAP Rocky, ifølge svenske Expressen.

NY VIDEO FRA ANGREPET 30. JUNI: Denne nylig frigjorte videoen, viser en ny del av angrepet som Asap Rocky er tiltalt for. Video: Expressen Vis mer

Den 19-årige fornærmede er misfornøyd med dommen og ønsker ny rettssak mot Asap Rocky, ifølge svenske Expressen.

- Hans innstilling er at han ønsker at aktoratet anker dommen. Ved en slik anke, kommer han også til å anke, sier 19-åringens advokat Magnus Strömberg i en epost til Expressen.

- For ham er det en merkelig opplevelse å ha blitt utsatt for denne volden, som ble dokumentert blant annet gjennom bilder, men at gjerningspersonene likevel ikke ble dømt fullt ut, sier advokaten.

Dommen i saken falt forrige uke. Artisten Rakim Mayers, kjent under navnet Asap Rocky, fikk sammen med to andre medtiltalte betinget fengselsstraff.

Reagerer

En sentral del av rettssaken var hvorvidt 19-åringen ble utsatt for vold med hele eller knuste glassflasker. Retten fant det ikke bevist at dette skjedde. Det er det 19-åringen nå reagerer på, ifølge advokaten hans.

Verken forsvaret eller aktoratet har bestemt seg for om de vil anke dommen.

Alle parter kan anke, også fornærmede. Om en sak ankes, så blir den sendt til lagmannsretten, som i Sverige heter hovrätten.

I lovbrudd trengs det ikke tillatelse fra lagmannsretten for at saken skal tas opp. Dersom anken kun gjelder erstatningsspørsmålet, må lagmannsretten avgjøre om saken skal tas opp eller ikke, opplyser Åsa Linghede ved Stockholm Tingrett til Dagbladet.

Mishandlet 19-åring med slag

Det var natt til 3. juli at rapstjerna Rakim Mayers, kjent under artistnavnet Asap Rocky, ble arrestert sammen med to andre fra hans følge.

De ble tiltalt for å ha utøvd kroppsskade mot en 19 år gammel mann. I forrige uke ble de tre dømt til betinget fengsel.

I dommen konstaterte tingretten at det ikke forelå noen nødverge-situasjon, og at de tre tiltalte har mishandlet fornærmede med slag og spark. Det er imidlertid ikke bevist at fornærmede ble slått med glassflaske, et spørsmål som var sentralt under rettssaken.

Den 19 år gamle fornærmede mannen mottok erstatning for krenkelser og smerter, men et lavere beløp enn han har bedt om. Mannen krevde i utgangspunktet erstatning på 139 500 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling