ASAP Rocky varetektfengsles

ASAP Rocky varetektsfengsles. Det er uklart hva som skjer videre med turneen, som skulle fortsatt i Irland i dag.

VARETEKTSFENGSLES I TO UKER: Rapperen Rakim Meyers, bedre kjent som ASAP Rocky, varetektsfengsles i to uker i Sverige. Det ble avgjort under et fengslingsmøte i Stockholm tingrett fredag. Video: Expressen. Vis mer

Retten har i dag besluttet å varetektsfengsle artisten Rakim Mayers (30), bedre kjent som ASAP Rocky i to uker, melder Expressen. Det er uklart hva som vil skje videre med turneen.

Fengslingsmøtet begynte klokka 10.00 i dag, men foregikk bak lukkede dører. Mayers er fengslet uten brev- og besøksforbud, noe som betyr at han får ha kontakt med omverdenen.

Mayers nekter selv for å ha brutt loven, og hans advokat Henrik Olsson Lilja arbeider for å få ham frigitt, ifølge Expressen. Lilja sier videre at de har til hensikt å anke avgjørelsen.

- Han er bedrøvet over dette. Det er veldig vanskelig å forstå at han ble fengslet. Han føler dette som et slag mot fansen, teamet og hele virksomheten hans, sier Lilja til svenske Aftonbladet etter fengslingsmøtet.

Mistenkt for kroppsskade

Rapperen ble først mistenkt for grov kroppsskade etter et slagsmål i Stockholm søndag kveld, men påtalemyndigheten fikk bare medhold for å fengsle ham for kroppsskade.

Deler av hendelsen ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

Rapperen ble pågrepet kort tid etter konserten han holdt på festivalen Smash i Stockholm, rundt klokka 01.00 natt til onsdag denne uka.

Mayers og ytterligere to i følget ble begjært fengslet i går. En pressemelding fra svenske påtalemyndigheter begrunner frihetsberøvelsen med at det er fare for at de rømmer landet dersom de slipper ut.

Politiet mener også at Mayers og de to i følget hans kan påvirke etterforskningen dersom de slipper ut. Samtidig opplyses det om at rapperens livvakt ble sluppet fri onsdag kveld klokka 21.

Flere avhør

Advokaten mener at ASAP Rocky først og fremst er blitt varetektsfengslet nettopp fordi det kunne være fare for at de rømte landet. Advokaten sier følgende til Aftonbladet:

- De har blitt angrepet og da har han brukt selvforsvar. Han er veldig overrasket over å ha havnet her, sier han.

Påtalemyndigheten kommer til å bruke de neste ukene til å gjøre flere avhør, blant annet av den ene av de to som synes i videoen som ASAP Rocky delte på sosiale medier. De har også gjort tekniske undersøkelser, og er i gang med å gå gjennom mobiltelefoner som de har tatt beslag i.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Spøker for turneen

Onsdag denne uka ble rapperens konsert på Kadettenfestivalen avlyst som følge av episoden. Ifølge artistens egne hjemmesider skulle han spilt en festivalkonsert i Polen i går, som også ble avlyst.

I dag skulle turneen gått videre til Irland, og søndag var det planlagt en konsert i London. 10. juli skulle ASAP Rocky ha opptrådt i Moskva.

Ettersom rapperen er varetektsfengslet i to uker, vil han gå glipp av samtlige konserter fram til 19 juli. Det er snakk om totalt åtte konserter.

Utover i juli går turnéplanen videre gjennom hele Europa - og skal etter planen avsluttes i Nederland 18. august. Seint i august skal artisten også ha konsert i Mexico og Canada. Det er uvisst hva som skjer videre med de planlagte konsertene.

ASAP Rocky har selv skrevet på Instagram at han er uskyldig. Han hevder i flere innlegg på Instagram at det før slagsmålet var en opphetet diskusjon mellom partene.

Han har også publisert videomateriale som han mener beviser at følget hans ble fulgt etter av bråkmakere i Stockholm. Det oppstod håndgemeng som følge av personenes truende adferd, hevder artisten. I videoen ser man en person slå mot Mayers' livvakt.