Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aschehoug-direktør innrømmer økonomiske misligheter i millionklassen

- Det dreier seg om flere år.

SAGT OPP: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug har gått på dagen, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. 
Foto: Håkon Eikesdal
SAGT OPP: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug har gått på dagen, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug har som følge av de økonomiske mislighetene sagt opp sin stilling med øyeblikkelig virkning.

Mislighetene har pågått over år og dreier seg om flere millioner kroner. Saken vil bli gransket og politianmeldt, skriver forlaget i en pressemelding.

- Alvorlig og trist
- Jeg synes det er alvorlig og trist. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til den gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sier Aschehougs konsernsjef og forlegger Mads Nygaard til Dagbladet.

Han forteller at vedkommende innrømmet mislighetene da han ble konfrontert med det før jul, og sa opp sin stilling på dagen.

- Det er på det rene at det dreier seg om flere år, forteller han.

- Vi ønsker fremdeles å bygge våre systemer på en betydelig grad av tillit, og vi vil selvfølgelig se om det er ting vi bør gjøre annerledes, og om det er ting som kunne vært gjort for å forhindre dette, sier Nygaard.

Poitianmeldes
- Hvordan ble saken oppdaget?

- Jeg tror ikke vi skal gå inn på hvordan vi oppdaget det akkurat nå, av hensyn til hvordan saken står.

- Hvor stort beløp dreier det seg om?

- Av samme årsak vil jeg ikke si noe konret om det, dette er jo under etterforskning. Men det er på det rene at det dreier seg om flere millioner kroner, sier han.

- Er det flere personer involvert?

- Av samme grunn har jeg ikke lyst til å kommentere det.

- Hva vil skje med saken nå?

- Det ene som vil skje, er at vi fullfører vår gjennomgang og granskning forholdene rundt ham, og så vil saken bli meldt for politiet.

Økokrim vil ikke bekrefte
- Vi verken avkrefter eller bekrefter om vi har fått en anmeldelse. Det gjør vi aldri, sier politiadvokat Per Eirik Vigmostad-Olsen i Økokrim til Dagbladet.

Den avgåtte direktøren har en rekke andre profilerte styreverv i bokbransjen, som han ifølge VG også har trukket seg fra.

- ALVORLIG - Jeg synes det er alvorlig. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til det gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sier Aschehougs konsernsjef Mads Nygaard til Dagbladet.  FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
- ALVORLIG - Jeg synes det er alvorlig. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til det gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sier Aschehougs konsernsjef Mads Nygaard til Dagbladet. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!