Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aschehougs finansdirektør dømt for underslag

Leif Marius Schatvet (51) dømt til mildere straff enn aktors påstand.

Dømt:  Leif Marius Schatvet (51) fikk dommen i Asker og Bærum tingrett i dag. Foto: Anders Grønneberg
Dømt: Leif Marius Schatvet (51) fikk dommen i Asker og Bærum tingrett i dag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

SANDVIKA/OSLO (Dagbladet): Tidligere konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug Leif Marius Schatvet (51) er dømt til tre års fengsel for underslag.

I tillegg er han idømt å betale 5.074.284 kroner i erstatning til Aschehoug.

Dommen er mildere enn påstanden politiadvokat Knut Horn la frem i retten i går. Han prosederte for tre år og syv måneders fengsel.

Schatvet har siden saken ble kjent, tilstått å ha forfalsket avtaler med rundt 20 selskaper i forbindelse med underslag fra Aschehoug på til sammen 9,4 millioner kroner.

Tilståelsesdom - Jeg synes påstanden var altfor streng. Straffen må ned. Jeg mener min klient bør få strafferabatt fordi han har innrømmet forholdene, sa advokat Anne Christine Stoltz til Dagbladet før dommen kom.

Så langt har Schatvet tilbakebetalt 60 prosent av det underslått beløpet på 9,4 millioner.

Et år har snart gått siden Aschehougs tidligere økonomidirektør innrømmet underslag.

Dagbladet var ikke tilstede i tingretten i går, men Schatvets advokat sier det var en angrende tidligere finansdirektør i retten i går.

- Det har vært et vanskelig år. Ifølge forklaringene han ga i retten har det ikke vært lett, sier Schatvets advokat Anne Christine Stoltz.

Skjulte underslaget Barnefaren Leif Marius Schatvet ble ansatt som økonomidirektør i Aschehoug i 2006. Da mislighetene ble kjent i januar i år var beløpet på 4,4 millioner.

Forlagssjef i Aschehoug, Mads Nygaard har tidligere fortalt Dagbladet hvordan Schatvet klarte å skjule underslaget

Det første underslaget startet i april 2009.

Etter å ha forfalsket signaturer, konstruert e-post-korrespondanser og gjort fiktive avtaler over fire år, ble Schatvet oppdaget da han forsøkte å overføre én million til konto han selv disponerte i fjor.

Dagbladet har forsøkt å innhente kommentar fra både aktor, forsvarer og forlaget, foreløpig uten hell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling