Aschehougs hagefest

Aschehougs hagefest avlyst

Sommerens store kulturfest er avlyst - igjen.

GRANDIOS KULTURFEST: Aschehougs hagefest samler årlig 1250 gjester. Her ser vi Agnete Haaland, Mads Nygaard og Unni Lindell fra ete- mingle- og drikkegildet i 2014. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GRANDIOS KULTURFEST: Aschehougs hagefest samler årlig 1250 gjester. Her ser vi Agnete Haaland, Mads Nygaard og Unni Lindell fra ete- mingle- og drikkegildet i 2014. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Av alle sommerens kulturelle fester er Aschehougs hagefest den største mest påkostede - og sannsynligvis den viktigste. Nå er den avlyst, igjen.

- Vi kommer tilbake sterkere neste år. Da er Aschehoug forlaget 150 år, sier forlagssjef Mads Nygaard til Dagbladet.

1250 gjester i hagen

Festen ble heller ikke i fjor holdt i hagen til forlagets ærverdige og fasjonable villa på Skarpsno i Oslo. Årsak: covid-19.

- Vi tok avgjørelsen tidligere denne uka. Vi finner det ikke forsvarlig under de rådende omstendighetene å arrangere en så stor fest, selv om den er utendørs. Når 1250 mennesker er samlet i hagen i Aschehoug-villaen, blir det trangt, sier forlagssjefen.

Aschehoug lover å ta igjen det tapte neste år.

- Da fyller vi 150 år, og det skal markeres gjennom hele høsten. Og selvsagt blir det en stor hagefest den siste torsdagen i august - som alltid, før coronaen, sier Nygaard.

- Vel anvendte penger

Kultur- og mediebransjen opplever andre og tøffere tider. Mange virksomheter har de siste åra nedjustert omfanget av store markeringer og festing, for å spare penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer