Åse Kleveland vil få folket ut i sang

Legger ut på landsomfattende turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Seertallene på «Idol» og salgstallene til dataspillet «SingStar» tyder på at nordmenn åpenbart har et godt forhold til sang.

Men disse sangformene er forbeholdt stua, og er ikke i nærheten av den gode, gammeldagse allsangen - som direktør Åse Kleveland i Rikskonsertene nå vil blåse nytt liv i med satsingen «Hele Norge synger».

- De som tror at allsang er gått ut på dato tar feil. Lysten til å synge sammen er et fenomen i tiden. Interessen for sang og allsang har eksplodert - ikke minst i media. Nye initiativ ser stadig dagens lys og sangskatter av ulik dato får nytt liv, sier Kleveland i en pressemelding.

Sammen med en rekke kjente artister som Herborg Kråkevik, Lars Lillo-Stenberg, Anne Grete Preus, Knutsen & Ludvigsen, Kari Svendsen og Jan Eggum, vil Rikskonsertene i perioden 2007 til 2010 reise rundt i landet og oppfordre til sang.

- Gjennom «Hele Norge synger» ønsker vi å nå ut til nye publikumsgrupper. Målet å få opp selvtilliten og å vekke lysten til å ta i bruk instrumentet vi bærer med oss døgnet rundt, nemlig stemmen. Aksjonsgruppene på de ti konsertstedene har tatt utfordringen på strak arm. Det blir blant annet geriljasang og sangpøbb, sang i badet og på mulige og umulige steder, sier Åse Kleveland.På stedene som besøkes vil lokalbefolkningen involveres i tre dager med sangaktivitet. Musikalsk leder for prosjektet Nissa Nyberget vil sammen med Elisabeth Lindland lage familieforestilling. Dirigentene Per Oddvar Hildre og Øystein Fevang vil lede «Hele Norge Synger»-koret som settes sammen på hvert sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer