Asfaltpåske

Er du i byen i påska? Dagbladet.no gir deg noen tips.

Mange er på fjellet i påska, men langt i fra de fleste. Veien til mark og snø er stort sett kort, uansett hvor du befinner deg i landet - også i Oslo. Ønsker du derimot å holde deg i byen, er det flere tilbud du kan benytte deg av. Det er flere konserter i de fleste byene, kinoprogrammet er fullt og restaurantene holder åpent.

Dagbladet.nos manual har en fyldig oversikt over hva som skjer på kulturfronten i byene.

Er været bra frister kanskje vårens første utepils, også? Været sjekker du her.

Plategnikk og rockefot

Hvis fjellet frister lite, kan du alltids snu i tide og grave deg ned i det Norges storbyer har å by på for de musikkglade i påsken. I hovedstaden lover metalfolket død, øs og pøs under Inferno-festivalen. Trekkplasteret er Dimmu Borgir, ferske spellemenn som nylig mørkela halve USA når de var på turne. Ellers stiller navn som Behemoth, Witchery, og franske Agressor. Festivalen fyller opp Rockefeller og John DEE langfredag og påskeaften.

Oslo byr også på uhyggelig alternativ køntri med Trailerbride på Blå, den kanadiske instrumental- og multimediagruppa Godspeed You Black Emperor! på Rockefeller og So Synth! Festival med Hocico (MEX), Accessory (DE), Zensor, superJupiter og EnRoute på So What!.

Klubbfolket tar heller ikke fri, snarere tvertimot. Elektra er et av klubbkonseptene som skal underholde de som har smørt for asfaltføre. Øverst på plakaten finner vi en audiovisuell konsert med Fingathing (Grand Central, UK), og Elektra besøker som vanlig Bergens Agora, Oslos Blå og Trondheims Blæst. Ellers byr storbyene på en rekke kjente plategnikkere som innbyr til dans på helligdagene. Vi nevner i fleng Fluxus på Sting i Stavanger, Oxygen på Oslos HeadOn, Bergens Cafe Opera byr på Eggløsning og m e t r o - Homofiles egen nattklubb har åpent hele påsken. Og så var det Tromsø da. Der skjer det ingenting og lite, men det hindrer vel ingen i å nyte Nordens Paris?

Hva som skjer ellers på klubbfronten finner du under klubb på Dagbladet.no/manual.

Oscar-filmene

Kinoene i de største byene holder påskeåpent også på torsdag og fredag, og det er mange godbiter som frister. «Et vakkert sinn» ble den store Oscar-vinneren og vises i flere byer. «Ringenes herre: Ringenes brorskap» fikk også fire Oscar, men kun tekniske priser. Dersom du fortsatt ikke har sett filmen, er det på tide.

Andre Oscar-vinnere som går på kino i påska er «Black Hawk Down» og «Gosford Park». Begge går på lerretet i landets største byer. Synes du «Elling» fortjente en Oscar, kan du se filmen som vant prisen for beste utenlandske film, «Ingenmannsland», i Tønsberg.

I manual finner du hele kinoprogrammet.

Påskesport

Følger du fotballinnspurten i England, går du en spennende påske i møte. Kampen i toppen er knallhard, og med mange kamper på få dager, kan mye avgjøres i påska. Dersom du ikke har Canal+ eller muligheten til å se kampen på pub, kan du følge oppgjørene live på Dagbladet.no. Her finner du full oversikt over kampene.

Tippeligaen nærmer seg med stormskritt, og lagene er nå i den siste oppkjøringsfasen. Mandag 1. april spiller flere av eliteserielagene treningskamper - sjekk hjemmesiden til klubben din for nærmere informasjon.

Torsdag kveld spilles den tredje NM-finalen mellom Frisk og Storhamar i Askerhallen. Søndag og tirsdag spilles eventuelt finale nummer fire og fem, i henholdsvis Hamar OL-amfi og Askerhallen.

UTEPILS:</B> Hvis været er fint og varmt kan du kanskje ta årets første utepils.
KNALLHARDT:</B> Dimmu Borgir står øverst på plakaten når metalfolket inviterer til svart påske under Inferno-festivalen.
KINOPÅSKE:</B> Josh Hartnett i «Black Hawk Down» kan du se på kino i påsken.
TETT I TOPPEN:</B> Følg Solskjær og andre i kampen om ligagullet i England.