Asgeir fikk blåveis

- Asgeir, Asgeir, Asgeir! Taktfaste jubelrop levnet ingen tvil om hvem som var sjefen over alle sjefer på Rockefeller i går. Asgeir Borgemoen (29), nå også rockestjerne.

I hele sommer og høst har Asgeir vært på turné. Og da avslutningsforestillingen i Oslo skulle planlegges, måtte åstedet bli Rockefeller.

- Selvfølgelig. Jeg har alltid hørt om alle de fantastiske konsertene på Rockefeller. Jeg har hatt det kjempegøy her i kveld, sa Asgeir etter showet, mens han presset en ispose mot det høyre øyet.

Men la oss hoppe en time tilbake i tid:

Fullt hus

Hundrevis av unger, den yngste hang i bæresele på mammas mage, og de eldste nærmet seg tenårene, satt tett i tett på Rockefellers gulv, som for anledningen var renset for sneiper og ølskvetter.

- Kommer han snart? Hvor er Asgeir? Er det helt sikkert at han kommer? Nervøse spørsmål fikk beroligende foreldresvar.

Først noen formaninger fra scenen:

- Husk at dette er en rockekonsert og det blir masse bråk. De som er redde for høye lyder bør sitte sammen med mamma eller pappa. Og ikke gå på do uten å si ifra.

Og der kommer'n. Brummende inn på scenen på en diger motorsykkel, til barnas elleville jubel.

- Yes, thank you, yes, yes, sa Asgeir, for det har han hørt andre rockestjerner si.

Vaffelsprut

Og så er vi i gang. Asgeir spiller på støvsuger, han leker sirkus og han går på stylter.

- Nå skal jeg synge en sang som jeg har laget til mamma'n min. Er det flere enn meg som er gla' i mamma'n sin? Mens jeg synger skal Thor Erling lage vafler, for det er mamma verdensmester i. Nå må du ikke grise, da, Thor Erling!

Og mens Asgeir og salen synger «Mamma», hvis tekst bare består av det ene ordet, lager Thor Erling vafler så melspruten står utover salen.

Etterpå må han bades. Bøtter med vann flommer over scenen, og skumsprøyten står når Asgeir skurer Thor Erling.

Midt oppe i det fullkomne griseriet tryner begge to, og Asgeir lander med øyet sitt på Thor Erlings tommel. Etterpå ser øyet hans veldig vondt ut, men: «the show must go on».

I to år har Asgeir vært barnas helt i «Fritt fram» på NRK. 25. mai er det slutt.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etterpå, først skal jeg i hvert fall ha en lang ferie, sier Asgeir mens han signerer cd-er og videokassetter i et rasende tempo etter konserten.

Flau

- Dette har vært helt fantastisk. Jeg blir så rørt når de roper navnet mitt, glad og litt flau på en gang. Det var en deilig følelse å stå på scenen her i kveld.

Og heldigvis for alle ungene: Det er lenge til 25. mai.

ROCKESTJERNE: Asgeir Borgemoen.
BARNAS HELT: Asgeir er sjefen over alle sjefer og alle barns idol. Og han er minst like kul på scenen som på barne-tv. Det mente i hvert fall alle ungene som hadde funnet veien til Rockefeller i går.