Ash - ikke æsj

Hvis punkrock var en OL-grein, kunne det lett blitt gull på Ash i går kveld - norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nordirske kvartetten er primitiv på en sofistikert og raffinert måte. De utøver vital og frydefull rock som river publikum med. Derfor ble det en storslått kveld med nærmere 90 minutter råkjør signert gjengen fra Belfast.

Rockefeller var fylt opp med forventningsfulle fans. Og Ash sviktet ikke. Det hele utviklet seg til å bli en hitparade - en audiovisuell kveld jeg er glad for å ha vært med på.

Hitparade

Det kunne virke som om sanger, gitarist og frontfigur Tim Wheeler åpnet for hardt. Men i løpet av en håndfull låter var han og resten av bandet stabilisert og viste oss en stigende kurve og et tempo som holdt helt til mål. Vi fikk høre sanger fra hele bandets karriere. Låter som «Goldfinger», «Shining Light», «Walking Barefoot», «Oh Yeah», «Kung Fu», «Uncle Pat», klassikeren «Teenage Kicks» og «Numbskull» ble framført skarpskårent og presist.

Ash er som en vev med postpunk og alternativ rock som det dominerende uttrykket. Men hvis man studerer det nærmere, ser vi et mangefasettert og nyansert bilde.

Ash dukket opp med debuten «Trailer» i 1995 og skapte stor begeistring blant publikum og presse. Den daværende trioens ungdommelige hovmod og frigjorte rockenergi frydet. Med sin punkrock - tydelig inspirert av band som Nirvana, Sex Pistols, Buzzcocks og The Jam - fylte de en «ledig plass» mellom Oasis, Teenage Fanclub, Weezer, Green Day og Foo Fighters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer