Ashton-effekten

Hollywoodkjekkas Ashton Kutcher (25) vil gjerne fremstå som en dyp og reflektert mann. Det går sånn passe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

DET VAR RIKTIGNOK NOEN år siden Demi Moores (41) ekteskap hadde gått over styr, og det var også gått en tid siden hun takket nei til en million i «Uanstendig forslag». Likevel vakte det adskillig oppsikt da hun plutselig begynte å dukke opp på premierefester sammen med den nesten 16 år yngre skuespilleren Ashton Kutcher. Oppmerksomheten hadde nok noe med aldersforskjellen å gjøre. Men det hadde nok også en del med actionhelten Bruce Willis (49) å gjøre, far til Demis tre barn. Og vi skal heller ikke glemme Diane Portwood, Ashtons mor, som i november i fjor sprekkferdig av stolthet proklamerte at nå, nå skal sønnen min snart gifte seg, ja, bryllupet er faktisk bare måneder unna!

Kanskje var Diane bare glad for at forholdet til den frittalende skuespilleren Brittany Murphy var over «I loved Ashton, but I\'m not sorry we broke up because now I can have sex with whoever I want». Eller kanskje var hun bare klar for litt oppmerksomhet selv. Hvem vet. Noen måneder har gått - og bryllupet har ikke stått. Men spekulasjonene fortsetter like fullt.

I mellomtiden har Ashton selv hatt hendene fulle med filminnspilling, tv-suksessen «Et 70-tallsshow» (vist på NRK 2), MTV-showet «Punk\'d» - og sin daglige kamp mot paparazziene utenfor huset sitt i Los Angeles.

- DEMI ER riktignok både eldre og mer kjent enn meg, men hun er også en en veldig omsorgsfull, raus og elskelig person. Og det er det som er interessant for meg, sier Ashton selv.

Han begynner å bli vant til at spørsmålene han får stort sett handler om andre ting enn filmene hans.

- Det morsomme er at første gangen jeg møtte henne, visste jeg ikke en gang hva navnet hennes var. Jeg var rett og slett ikke klar over at det var henne. Jeg satt og snakket med henne i en halvtime uten å ha den ringeste anelse om at personen som satt foran meg var en berømt kvinne.

- Hadde du virkelig ikke sett noen av Demis filmer?

- Jeg har sett alle...

- Da visste du jo hvem det var?

- Nei, jeg var faktisk ikke klar over det mens jeg satt der og snakket med henne. Det var ikke det jeg så etter. Jeg er ikke typen som går rundt og sier «Se der! Han fyren der borte likner på Jim Morisson. Og han er ikke død!»

Han flirer.

- Jeg gjør bare ikke sånt. Det er rett og slett ikke min greie. Derfor var det ikke så rart at jeg ikke la merke til at jeg faktisk snakket med Demi Moore.

TAKTIKK eller ikke, Demi lot seg sjarmere av den tidligere ingeniørstudenten fra den lille byen Cedar Rapids i Iowa. Men hva de snakket om, vil han ikke si så mye om. Kanskje fortalte han om sin hjertesyke tvillingbror, kanskje fortalte han om hvordan verden hans gikk i oppløsning da foreldrene skilte lag da han var 13. Det er ikke godt å si.

Til sommeren har de uansett vært å se sammen i et år. Og Ashton kommer visstnok godt overens både med Demis tre barn og eksmann Bruce. Sistnevnte har til og med vist seg fra en særdeles raus side og omtaler sin etterfølger som «en kul fyr», hvis vi kan tro sladderpressen i Hollywood.

For det kan man jo ikke alltid.

- Det verserer en del syke ting om oss som jeg egentlig bare synes er morsomme, sier Ashton.

- Som?

- Som at jeg snart skal gifte meg, at jeg skal ha barn, og at Demi ga meg skuespillertimer i julegave. Det er så dumt at jeg bare ler av det.

- Så du skal altså ikke verken gifte deg eller få barn med det første?

- Vel... hvis jeg sier det er et ellevilt rykte, insinuerer jeg samtidig at det ikke kommer til å skje. Hahaha.

- Hva fikk du egentlig i julegave av Demi?

- Jeg fikk to hele uker sammen med Demis fantastiske familie. Det var den flotteste gaven jeg kunne fått.

DETTE HAR Demi fått: En tidligere modell som aller helst vil spille i filmer i kategorien drama, og som gjerne bruker fritida si på sjakk, golf, fisking, bowling og Nintendo. Flere hunder og en katt kalt Fido følger også med. Pluss en del biler, inkludert en jeep og en Dodge Durango (98-modell). Demi må også leve med noen av Ashtons laster. Han er glad i en drink i ny og ne, han røyker sigaretter, og han røyker visstnok også mer stimulerende saker ved helt spesielle anledninger. Hans favorittskuespiller er Tom Cruise, hans favorittfilm er «Forrest Gump», hans favorittmusikk er Fine Machine, Dave Matthews Band og The Beatles. I tillegg kan vi nevne at to av tærne på hans høyre fot har grodd sammen. Alt ifølge en av Ashtons mange fansider på nettet, så det er sikkert lurt å ta disse opplysningene med en klype salt.

Noe du derimot kan ta for god fisk, er at «The Butterfly Effects» andre stjerne, Amy Smart, har uttalt at hun ble temmelig overrasket over hvor seriøs Ashton er når han er på jobb. Derfor er det nærliggende å spørre:

- Er det frustrerende at mange oppfatter deg som en litt dum og enkel person?

- Nei, svarer Ashton.

- Det er snarere en mulighet til å bevise det motsatte.

I KINOAKTUELLE «The Butterfly Effect», overbeviser han desverre ikke helt. Filmen, som Dagbladets anmelder har gitt terningkast 2, er et slags psykologisk drama der hovedpersonen Evan (Ashton Kutcher) reiser tilbake i sin egen traumatiske barndom i et forsøk på å forandre det som allerede er skjedd. Eller noe sånt.

Her kan vi jo kanskje også nevne at to av hans tidligere filmer, komediene «Just Married» og «Dude, Where\'s My Car?», heller ikke ble belønnet med særlig gode terningkast.

- Denne gangen ville jeg gjerne gjøre en film som kunne relateres til det virkelige liv. Jeg liker karakteren. Hans utilstrekkelighet tror jeg mange kan kjenne seg igjen i, sier Ashton.

- Har du lyst til å spille i flere dramaer? Eller vil du holde deg til komedier og mindre intelligente karakterer?

- Jeg har bare lyst til å gjøre mye forskjellig. Jeg får kick av å være skuespiller, og jeg får kick av å spille ulike roller. Jeg elsker det, og nyter det, for hver rolle jeg spiller - dum eller smart - krever akkurat samme energi og egenskaper for å få det til å fungere.

- PLAGER DET DEG at all oppmerksomheten du får er på grunn av ditt forhold til Demi?

- Når du sier all oppmerksomheten, må jeg få minne om at det er fem år siden jeg begynte som skuespiller. «Et 70-tallsshow» blir daglig sett av millioner. «Punk\'d» har også blitt ekstremt populært. Jeg var med i filmen «Dude, Where\'s My Car?», som også gjorde det bra. Jeg har vært med i «Saturday Night Live», og jeg har vært på coveret til Rolling Stone. Alt dette skjedde før jeg møtte Demi, så jeg tror ikke all oppmerksomheten skyldes hvem jeg går ut med. Men jeg er likevel glad for at du spør på den måten. Folk har en oppfatning av meg som jeg prøver å endre. Det motiverer meg til å jobbe hardere. Det plager meg at noen tror jeg gjør det bra bare på grunn av Demi, sier Ashton.

- Hvordan håndterer du det konstante paparazzi-jaget?

- Om jeg har glede av det faktum at jeg ikke kan forlate huset mitt uten å bli forfulgt? Mmm, nei. Jeg tror ikke noen vil ha glede av det. Det er faktisk ganske vemmelig. Men jeg ville likevel ikke vært det foruten. Hvis paparazziene forsvinner, vil jeg ikke lenger være i den posisjonen jeg er i akkurat nå, sier han.

- Og der vil jeg gjerne være en stund.

The Butterfly Effect ble anmeldt i Dagbladet i går.

<B>DEMINEM: Nei, det er ikke mora hans. Det er kjæresten, eller kanskje kona.
<B>EN GLAD GUTT: Ashton Kutcher synes det er helt greit at folk mener han er en litt dum og enkel fyr. For da kan han bevise det motsatte. Han overbeviser desverre ikke helt i kinoaktuelle «The Butterfly Effect».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer