Askil Holm tilbake i Trondheim

Etter oppstyret under årets by:Larm spiller rockekometen Askil Holm på hjemmebane.

21-åringen fra Trondheim har hatt en mye bedre start på vårsesongen enn hjembyens alt-vinnende fotballag. Askil Holm tok rotta på alt som var av kritikere og publikum på årets by:Larm i Kritiansand i mars, og ble rett og slett kåret til årets vinner av musikkfestivalen. Nå spiller han og bandet for første gang i hjembyen etter de fikk satt navnet sitt på musikk-kartet.

- Vi gleder oss kjempemasse til å spille på Blæst. Trondheim har et oppegående miljø nå, folk er interessert i rock, sier Holm.

- Er det godt å være tilbake i hjembyen etter alt oppstyret?

- Det har vært en travel tid, men artig. Jeg har gjort spillejobber og snakket med plateselskaper. Det lover bra at jeg har klart å roe meg etter oppstyret. Jeg har gode ting på gang.

Han ikke vil avsløre noe om platekontrakt, selv om han var omsvermet av platebransjen etter by:Larm-suksessen. Nå konsentrerer han seg om å skrive nye låter sammen med gitarist Bård Ingebrigtsen og låtskriver Martin Hagfors. I tillegg planlegges live-spilling utover sommeren og høsten.

- Målet er å få ut en plate tidlig neste vår, og å få spilt mest mulig live. Vi skal spille på Norwegian Wood og flere festivaler i sommer, og planlegger en turné til høsten.

Musikalsk sammenlignes han gjerne med svenske band som er populære i Norge for tiden, som The Hives, Hellacopters og Håkan Hellström, eller som en popversjon av hjembygdingene Motorpsycho. Selv beskriver han musikken sin som energisk rock med den gode popmelodien i bunn.

- Vi er i singer/songwtriter-tradisjonen, som Neil Young og Håkan Hellström, men på en annen måte. Vi er et band som samarbeider om alt, forklarer Holm.

Spiller på hjemmebane

Konserten på Blæst i Trondheim skjer i forbindelse med utgivelsen av plata «This is Norway», hvor Askil Holm bidrar med låta «Trampoline». Sammen med artister som St. Thomas, Surferosa og Jaga Jazzist skal han markedsføre norsk musikk i utlandet. I Norge ble plata sluppet på mandag, mens verdenslansering venter på selveste 17. mai.

- Det spennede med plata er at den gis ut utover Norge. Jeg har ikke hørt den i sin helhet, men den inneholder de banda jeg digger i Norge akkurat nå, artister som fungerer både på plate og live.

Og det er viktig for Askil Holm å gi alt på scenen. Etter by:Larm-konserten mente Dagbladets anmelder at «Holms store force er hans direkte sceneuttrykk. 21-åringen har i motsetning til andre norske artister ikke noe behov for å gjemme seg bort på scenen». Nå får også hjemmepublikummet oppleve det Askil Hom serverte under by:Larm.

- Vi vil levere det vi har levert tidligere, et energisk live-oppsett som går rett i fleisen på folk, pluss akustiske låter til ettertanke.

- Er det en ny Askil Holm som står på scenen etter by:Larm?

- Nei, jeg er den samme, men med masse selvtillit.

Askil Holm og Uncle\'s Institution spiller på Blæst i Trondheim onsdag 24. april. I forbindelse med plateslippet er det også konserter på So What i Oslo tirsdag 23. april, og på Kvarteret i Bergen lørdag 27. april.

Les mer om plata på hjemmesidene til Rec 90.

LOVENDE UNGGUTT:</B> 21-årige Askil Holm var den store vinneren under årets by:Larm. Nå spiller han for første gang i hjembyen etter alt oppstyret.