Askil høyt oppe

KRISTIANSAND (Dagbladet): Platebransjen svermer rundt stortalentet Askil Holm (21) som bier rundt honningkrukka. Men Bylarms mest omtalte artist tar klondykestemningen med trøndersk ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En samlet platebransje er til stede under Bylarm i Kristiansand for å oppdage morgendagens stjerner. Natt til fredag fikk bransjen seg en åpenbaring da Namsos-gutten Askil Holm opptrådte på Hotel Caledonien. Den kontante og ildfulle opptredenen tok Bylarm med storm, og nå står Sony Music, Virgin og Stageway i kø for å snakke med Holm.

- Det virker som alle selskapene er interesserte. Det er en drømmesituasjon for meg, sier trønderen, som har skrevet egne sanger siden han var ni år gammel.

Holm, en sinding namsosing uten rånefaktor og ølvom, har finansiert ep-utgivelsene «Boy with the Boomerang » (2001) og den helt ferske «Seven Days in the Sun» på egen hånd, men har hatt verdifull hjelp av den nå sparkede EMI-direktøren Nils Heldal det siste året.

Holms store forse er hans direkte sceneuttrykk. 21-åringen har i motsetning til andre norske artister ikke noe behov for å gjemme seg bort på scenen. Virgin-direktør Per Eirik Johansen uttalte i går at Askil Holm-konserten var den beste han hadde sett så langt under Bylarm.

- Rett i trynet

- Det er viktig for meg å være til stede for publikum gjennom hele konserten. Det skal være rett-i-trynet-rock. Altfor mange norske artister er for lite opptatt av det. Jeg ønsker å ta energien fra svenske rockere som Håkan Hellstrøm, Hives og Hellacopters, og gjøre min egen sceneversjon ut av det. Jeg vil at det skal lyse energi av bandet mitt når vi står på scenen. Jeg har jobba mye for å være en singer/songwriter som har hele pakka inne, sier han.

- Du blir gjerne beskrevet som en enmanns popversjon av noen andre trønderrockere, Motorpsycho?

- Ja, Motorpsycho og Håkan Hellstrøm er navn som går igjen når folk skal beskrive meg.

- Går min vei

Sin nye ep beskriver han som en blanding av sol og sommerlåter, og av alvor. En av låtene sang han i begravelsen til bestefaren. På tittellåta «Seven Days in the Sun» synger han: «I have to stay awake today / 'Cause everything is going my way.» Det er beskrivende for gårsdagen også, da Holm løp fra avtale til avtale med plateselskaper og medier.

- Bylarm er det lille stupebrettet som kan gi karrieren et sprang. Men jeg er ikke interessert i å bli en hype-artist. Jeg vet at jeg må ha en nøktern avtale, hvis jeg får platekontrakt, sier han, trønder'n.

HØYT TIL VÆRS: - Det er viktig for meg å være til stede for publikum gjennom hele konserten. Det skal være rett-i-trynet-rock, sier Askil Holm om sin innsats på scenen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer