Aslak Sira Myhre vil bli nasjonalbibliotekar

Tidligere RV-leder og daglig leder for Litteraturhuset søker jobb.

GJØR LITTERATUR SYNLIG: Leder for Fritt Ords kulturinstitusjon Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre, kan tenke seg nye utfordringer. Nina Hansen / Dagbladet
GJØR LITTERATUR SYNLIG: Leder for Fritt Ords kulturinstitusjon Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre, kan tenke seg nye utfordringer. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere RV-leder og nåværende daglig leder ved Litteraturhuset i Oslo, Aslak Sira Myhre (40), er én av fire søkere til den ledige stillingen som direktør for Nasjonalbiblioteket.

De tre øvrige søkerne er avdelingsdirektør Kristin Bakken (54) hos Riksantikvaren, læringssenterdirektør Lars Egeland (56) ved Høgskolen i Oslo og Akershus og redaktør og produsent Anne Leer.

Søkerlisten ble presentert av kulturminister Thorhild Widvey (H) tirsdag.

Stillingen som direktør for Nasjonalbiblioteket, eller nasjonalbibliotekar som den også kalles, ble utlyst 21. mars. Assisterende nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold er for tiden konstituert nasjonalbibliotekar i påvente av at ny direktør skal ansettes etter Vigdis Moe Skarstein, som hadde sin siste arbeidsdag 20. mars, skriver NTB

Aslak Sira Myhre har siden 2006 vært daglig leder for Litteraturhuset. Fram til januar 2007 var han leder for Foreningen !les, en organisasjon for å øke barn og ungdoms leselyst.

Myhre, som var svært aktiv i studentaksjoner ved Universitetet i Bergen på 1990-tallet, ble senere leder i Rød Valgallianse i perioden fra 1997 til 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer