Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åsleik sprer rykter

Åsleik Engmark farer med sladder. Og rykter. Og annet ondsinnet snakk. Det vil si, hvis man tror på tittelen på hans kommende show, «Åsleik Engmark utleverer sine venner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Primært handler det om vår og min glede over å snakke om andre mennesker, om sladder og utlevering. Det er en form for retorikk som er skjøvet litt til side, selv om vi gjør det alle sammen. Fakta er én ting, men det er ryktene som er kulest, det er der du finner de saftigste historiene, sier komikeren ondsinnet.

Norge som prøveklut

Sist vi så Åsleik Engmark, hadde han egen TV-serie. Den het «Lära att simma». Den fulgte han opp med showet «Lära att sjunga», som han og en kassettspiller reiste rundt med. Men nå er det tid for et nytt og utleverende show.

Det har Oslo-premiere 20. november, men han bruker resten av landet som prøveklut for tekstene.

- Jeg har prøvd for publikum siden juli. Noen forestillinger gjorde jeg relativt billig, ja, bortimot gratis. Det er ikke alt som er like morsomt, og noen av de første showene var ganske dårlige. Men nå begynner det å bli bra. Til helga skal jeg blant annet til Uka i Trondheim, og dit reiser jeg ikke uten at jeg tror det jeg gjør er kult.

Stand up i Newcastle

En uke før Oslo-premieren skal Åsleik Engmark gjør noe han aldri har gjort før: Da skal han opptre på humorfestival i Newcastle.

- Jeg aner ikke helt hva de ler av der, men jeg driver og finner fram stoff som jeg tror kan passe i England. Jeg skal dit sammen med Dagfinn Lyngbø, en stand up-komiker fra Bergen, forteller Engmark.

Hele Norges coronakart