Åsne bokhøstens vinner

Med hjelp av effektiv markedsføring av dokuromanen «Bokhandleren i Kabul» har Åsne Seierstad plassert seg på toppen av salgslistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hennes egen agent har så langt solgt boka til 12 land. Vi har fulgt henne på heseblesende salgsturné.

Åsne tar imot Dagbladet i leiligheten på Frogner i Oslo. Vi har 45 minutter på oss før et team fra kulturprogrammet «Kobra» på Sveriges Television ankommer. De følger henne i halvannet døgn.

«Bokhandleren i Kabul» er så langt trykket i 34000 eksemplarer. Agenten Anneli Høyer har allerede klart å selge den til 12 utenlandske forlag.

Den suksessrike journalisten og forfatteren serverer Solo. I bakgrunnen kimer telefonen, nærmest uten stans. Redaktør Tuva Ørbeck Sørheim i Bokklubben Nye Bøker ringer. Hun vil ha Seierstad i «Bokbadet» med Anne Grosvold. Åsne takker ja. De ringer også fra Sandvika eldresenter. Seierstad sier at hun kommer.

Holmenkollen Rotary

Hun sier i det hele tatt ja til det meste. Lista over organisasjoner og arrangementer som vil ha besøk er lang: Fra Legeforeningens årsmøte, Rederiforbundet og høyskoler til Holmenkollen og Årnes Rotary og opplesninger og signeringer i en rekke byer. Hun har over 50 avtaler i almanakken. Under foredragene snakker hun om Afghanistan og om skole, religion og krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer