Åsne Seierstad med nytt opplag

«En av oss. En fortelling om Norge» trykkes i 33 000 eksemplarer.

BOK SOM SKAPER DEBATT:  Enkelte kommentatorer og kritikere mener boka til Åsne Seierstad er for nærgående i enkelte detaljer. Kristin Svorte / Dagbladet
BOK SOM SKAPER DEBATT: Enkelte kommentatorer og kritikere mener boka til Åsne Seierstad er for nærgående i enkelte detaljer. Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kagge Forlag opplyser i en pressemelding at de nå trykker et nytt opplag på 15 000 eksemplarer av Åsne Seierstads sakprosabok «En av oss. En fortelling om Norge», få dager etter at boka kom ut.   '

Åsne Seierstads bok har vært i salg siden lørdag 9. november, med et førsteopplag på 18 000. Med det nye opplaget er boka oppe i 33 000 eksemplarer, opplyser Kagge.  

- Interessen for «En av oss» har vært massiv, og med god grunn. Det er godt å se at både lesere og kritikere omfavner denne svært velskrevne, grundige og gripende boka, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge Forlag.  

Solgt til åtte land «En av oss» handler som kjent om 22. juli og om gjerningsmannen. Seierstad skildrer historien til flere av ofrene og de pårørende.

Forlaget opplyser at boka allerede er solgt til åtte land: Danmark, Sverige, Finland, USA, Frankrike, Nederland, Brasil og England.

I Sverige har boka et førsteopplag på 8000 eksemplarer og kom samtidig med den norske utgivelsen. 

Taushetsbelagte rapporter Boka på over 500 sider går nært inn på terroristens barndom og forholdene i den lille familien på Skøyen i Oslo.
I den delen av boka som omhandler Anders Behring Breiviks barndom gjengir Åsne Seierstad ordrette utdrag av taushetsbelagte rapporter fra Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri.

- Utleverende Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle har kritisert forfatteren for å være for utlverende og mente hun var brutalt åpen da hun inviterte leseren «inn i familiene Behring og Breiviks mest intime rom».

Dagbladets anmelder Jon Rognlien mener Seierstads velskrevne bok går langt i å utlevere.
 
VGs anmelder May Grethe Lerum gir «En av oss» terningkast 5 og skriver: «En vond, viktig bok (...) Samler puslespillbiter til et klarere 22. juli-bilde».  

 

STORT MARKED: Boka er skrevet for et internasjonalt marked. Foto: Torbjørn Berg/ DAGBLADET
STORT MARKED: Boka er skrevet for et internasjonalt marked. Foto: Torbjørn Berg/ DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer