Åsne Seierstad utsetter 22. juli-bok

Fulgte hele den ti uker lange rettssaken.

FULGTE RETTSSAKEN: Journalist Åsne Seierstad fulgte den ti uker lange rettssaken mot Anders Behring Breivik tett. Nå har hun valgt å utsette bokprosjektet for å plassere rettssaken i en større sammenheng. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FULGTE RETTSSAKEN: Journalist Åsne Seierstad fulgte den ti uker lange rettssaken mot Anders Behring Breivik tett. Nå har hun valgt å utsette bokprosjektet for å plassere rettssaken i en større sammenheng. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter planen skulle Åsne Seierstad komme med sin bok om 22. juli-rettssaken denne høsten. De planene er nå blitt endret.

- Jeg vil bruke et år til. Rettssaken åpnet så mange nye rom og perspektiver som jeg skjønte jeg måtte finne mer ut av. Derfor ville det vært synd å skrive en kjapp bok, sier Seierstad til Dagbladet.

Forfatteren og journalisten, som blant annet er kjent for bøkene «Bokhandleren i Kabul» og «Hundre og en dag», fulgte hele den ti uker lange rettssaken fra Oslo tingrett. 

- En bok om Norge Opprinnelig skulle boka handle om bare rettssaken, men Seierstad, som også dekket saken for Newsweek, ønsker nå å plassere tematikken i en større sammenheng.

- Boka vil fremdeles handle om rettssaken, men det blir også en bok om Norge — om hvordan landet vårt, menneskene og samfunnet fungerer og henger sammen. Det handler om å prøve og finne ut noe om hva som skjedde i vårt eget land, hva det har gjort med oss, og hva som skjer årene etter en slik hendelse.

Følger aktørene Seierstad er fortsatt tidlig i prosessen, og vil bruke tida framover til å ta kontakt med de involverte aktørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer