Åsne spås årsinntekt på 10 mill. kroner

Åsne Seierstad tjener mest i Underholdnings-Norge. Hun dobler inntekten fra i fjor, og nå gjør hun suksess i USA.

OSLO/NEW YORK (Dagbladet): Ifølge Økonomisk Rapport vil hun tjene over 10 mill. kroner i 2003. Dermed dobler hun inntekten fra fjoråret, som var 5,2 mill. kroner.

Inntektene kommer i stor grad fra fjorårets boksuksess «Bokhandleren i Kabul».

Men det er også forventet store inntekter fra den nye boka «Hundre og én dag - en reportasjereise». Den lanseres blant annet gjennom Bokklubben Nye Bøker, og er solgt til seks land.

Tjener mest

Hun vil dermed bli den som tjener mest i hele Underholdnings-Norge, ifølge oversikten økonomitidsskriftet presenterer i sitt siste nummer.

Åsne Seierstads bok skal lanseres på det amerikanske markedet i New York i neste uke.

I den sammenheng forteller avisa The New York Times i et større oppslag historien om Åsnes opphold i Afghanistan og boka som fulgte i kjølvannet.

Yndling

- I ett år var hun den skandinaviske forlagsverdenens yndling, skriver avisa og henviser til hennes 220000 solgte bøker i Norge.

Den skriver at hennes avsløring av den brutale undertrykkelsen av afghanske kvinner sjokkerte det nordiske publikum, og Seierstad sier på telefon til avisa fra Oslo at hun både har fått sympati hos publikum og støtte fra afghanske kvinner.

Boka utgis i USA av forlaget Little, Brown & Co.og skal formelt lanseres onsdag. Åsne kom til USA i går kveld.

<B>MILLIONER I 2003: </B> Millionene vil renne inn for Åsne Seierstad i året som kommer. Det viser en oversikt i Økonomisk Rapport.