Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åsnes seiersgang i Europa

Det er Åsne Seierstad-feber i Europa. Snart har en halv million mennesker kjøpt «Bokhandleren i Kabul».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går i ett for Åsne Seierstad. Denne helga er hun i bryllup på ei øy utenfor Molde, og snart reiser hun til Spania, Portugal, USA, Finland og Hellas. Denne uka var hun i Storbritannia.

Den intense reisevirksomheten er fruktbar: «Bokhandleren i Kabul» selger så det lukter svidd. I England ble førsteopplaget på 15000 bøker utsolgt på én uke.

Le Monde

Åsne Seierstad er oversatt til 17 språk og har snart solgt 500000 bøker. Nesten 200000 av dem i Sverige.

- Jeg har hatt masse ferie i sommer, men nå reiser jeg fra land til land for å besøke bokmesser, gi intervjuer og signere bøker, sier hun.

Torsdag var hun gjest i programmet «Today» på BBC. Åsne Seierstad flirer litt av at intellektuelle anmeldere i Morgenbladet, Vagant og Prosa slaktet «Bokhandleren i Kabul».

- Da er det litt morsomt å få ros i aviser som Le Monde, The Daily Telegraph og The Sunday Times, sier hun.

- Får du jobbet med andre ting oppi alt sammen?

- Nei. Jeg har ikke tid til annet, men det er viktig å følge opp boka. I England er det utrolig lett å forsvinne blant alle utgivelsene, sier Seierstad.

På kino

Seierstad har kontrakt med den mektige forlagsgruppa Time Warner Books UK. Giganten har forfattere som Franz Kafka, V.S. Naipaul, Gore Vidal og Nelson Mandela i stallen.

- Er det ensomt å reise rundt?

- Nei da, jeg møter representantene for Time Warner i de landene jeg besøker. Og i Irland inviterte én av journalistene meg ut på kino. Og jeg har venner i hvert land.

- Venter du på neste krig?

- Jeg har ikke peiling på hva som kommer til å skje. Alt kan skje, det er blitt en farlig verden. Men jeg har alltid levd på instinkt. Jeg planlegger ikke hva jeg skal gjøre, sier Seierstad.

SUKSESS: Åsne Seierstad reiser verden rundt for å promotere boka «Bokhandleren i Kabul».