Anmeldelse: «Asterix: Trylledrikkens hemmelighet»

Asterix er farlig tørst

Nyskrevet manus med mer action og mindre humor.

NY ANIMASJON: Asterix og gallerne trenger mer trylledrikk for å holde romerne på avstand- Vis mer

«Asterix: Trylledrikkens hemmelighet»

3 1 6

Animasjon, familiefilm

Regi:

Alexandre Astier, Louis Clichy

Skuespillere:

Norske stemmer: Anders Hatlo, Harald Mæle, Espen Sandvik, Nils Ole Oftebro m.fl.

Premieredato:

12. april 2019

Aldersgrense:

6 år

Orginaltittel:

«Asterix: Le Secret de la Potion Magique»

«Mye action, mindre humor.»
Se alle anmeldelser

FILM: Den folkekjære tegneseriehelten Asterix kommer i stadig nye utgaver. Etter at den franske tegneren Albert Uderzo og manusforfatteren Rene Goscinnys originalversjon så dagens lys i 1959, skal det være utgitt nærmere 40 tegneseriealbum oversatt til 90 språk. En rekke kinofilmer er det også blitt, både animerte og med levende skuespillere.

Nyskrevet

Den nyeste, «Asterix: Trylledrikkens hemmelighet», er en CG-animasjon signert Alexandre Astier og Louis Clichy, samme duoen som i 2014 laget «Asterix: Byplanleggeren». Den siste filmens manus er nyskrevet, og altså ikke basert på de originale Asterix-historiene. Her er mer action og mindre av den lune humoren.

Superkrefter

Historien handler stadig om de ukuelige gallerne og deres motstand mot de romerske erobrerne. At den lille folkegruppa klarer å motstå overmakta, skyldes ikke bare fransk sisu, men like mye en trylledrikk som gir dem superkrefter. Det er trollmannen Mirakulix som er opphavsmannen til eliksiren, bare han har oppskriften, men hva skjer den dagen han skulle komme til å forsvinne?

Nå har Mirakulix falt ned fra et tre – et tydelig tegn på alderdom – og en trollkyndig etterfølger må snarest oppspores. Både Asterix, Obelix, byens borgermester, fiskehandler, smed m.fl., drar ut på søken etter den rette. En liten jente, Pektine, får bli med på jakta på betingelse av at hun kler seg ut som gutt.

Gammel rival

Underveis støter jaktlaget på Mirakulix’ gamle rival, Sulfurix, som kan skape ild med en enkel håndbevegelse. Han går i en forræderisk allianse med romerne, som angriper mens Asterix og co. er bortreist.

Her er mye krig og ild og eksplosjoner – og som vanlig mange fornøyelige figurer med passende navn som Beatnix, Overblix, Gerontologix og Fantastix. Men Asterix selv er skjøvet litt for mye i bakgrunnen til fordel for mer moderne tegneserie-slapsticks.

.