Empire of the Sun fra Vilnius 25. juni. (AFP PHOTO PETRAS MALUKAS)
Empire of the Sun fra Vilnius 25. juni. (AFP PHOTO PETRAS MALUKAS)Vis mer

Astralsk popmusikk

Australske Empire Of The Sun hører hjemme blant stjernene. Bokstavelig talt.

|||KONSERT: Fire synkrondansende kvinner som det ene øyeblikket dukker opp som sverdfisker, så geishaer, så rosa roboter, så med lysende giga-gitarer. En storskjerm med «Tron»-inspirerte filmsnutter.

Og på en trone i midten; frontfigur Luke Steel med konfetti i nevene og korngul Toffen-pigg, flankert av en trommis i romersk rustning og en gitarist på pidestall.

Helt uvanlig Som du kanskje skjønner er australske Empire Of The Sun et usannsynlig sammensurium på scenen. Ja, virkelig noe helt utenom det vanlige. Visuelt sett kan nattens Hovekonsert kanskje best beskrives som en blanding av en Parliament-opptreden, filmen «The Imaginarium of Doctor Parnassus» og Daft Punks «Around the World»-video. Det låter omtrent sånn også, legg bare til en dæsj David Bowie og en god del Prince.

Selv om det kanskje kan virke sånn ved første øyekast, oppleves sceneshowet langt i fra som staffasje og tomt teater. Bandets album «Walking On A Dream» er en solid utgivelse full av sterke låter.

De forsvinner ikke i alle påfunnene og kostymene, men viser i stedet nye sider ved seg selv.

Nattens overraskelse Dermed får vi oppleve en stramt regissert konsert som tar oss fra klubbmusikk via ballader og glamrock i løpet av sekunder, hele tiden med en overraskelse på lur for både øyne og ører.

Og når radiohiten «We Are The People» dras i gang og folk kommer løpende nedover bakkene i amfiet som sorte skygger, virker det som om det er flere enn oss som mener at Empire Of The Sun stod for tirsdagens store positive overraskelse på Hovefestivalen.