RADARPAR: Astrid Gunnestad (t.h.) er død. Her er hun avbildet med Lise Askvik (t.v.). Gunnestad var blant annet kjent fra programmet Oss megger i mellom på P4.
Foto: Tore Meek / Scanpix .
RADARPAR: Astrid Gunnestad (t.h.) er død. Her er hun avbildet med Lise Askvik (t.v.). Gunnestad var blant annet kjent fra programmet Oss megger i mellom på P4. Foto: Tore Meek / Scanpix .Vis mer

Astrid Gunnestad er død

Ble 77 år.

Dagbladet/ NTB: Tidligere journalist og redaktør i Norsk Ukeblad, Astrid Gunnestad, er død, 77 år gammel.

Hun ble funnet i sitt eget hjem 18. mai, opplyser den nære venninnen Elisabeth Skarsbø Moen til NTB.

Ved siden av redaktørrollen i Norsk Ukeblad, som hun trådte inn i 1971, er hun de senere år blant annet kjent som riksmegge i P4-programmet «Oss megger imellom» sammen med programlederkollega Lise Askvik.

Skapte engasjement I 2014 skapte hun stor ståhei da hun røkte marihuana for åpen mikrofon i et innslag som ble tatt opp i Amsterdam.

Til P4 sa hun at hun ville prøve rusmiddelet som et alternativ til smertelindring.

I et intervju med Dagbladet i 2008 fortalte hun at hun hadde klint med Christer Falck, ligget i senga til André Bjerke og fått Kjell Aukrust til å skøyte som Solan Gundersen inne på Grand.

Gunnestad har vært samlivsekspert i P4, og på 2000-tallet opererte hun også som glamjournalist for magasinet Tara, med friske intervjuer med blant andre Bjørn Sundquist, Sven Nordin og Stein Winge. Hun har også intervjuet Wenche Foss, dronning Sonja og truffet paven to ganger.

- Vil bli dypt savnet Torunn Pettersen er sjefredaktør i Tara, hvor Astrid Gunnestad hadde sin egen spalte. Hun mottok nyheten med stor sorg i dag.  

- Vi er kjempelei oss. Astrid var et utrolig fint menneske, og en fantastisk journalist. Mest av alt var hun veldig omtenksom og en god person, sier hun til Dagbladet.  

Pettersen forklarer at hun har kjent Gunnestad siden 1988.  

- Jeg har lært så utrolig mye av henne. Vi kjente hverandre godt, og møttes jevnlig. Som journalist brant Astrid så utrolig for det hun gjorde. Hun elsket å formidle, ikke minst med et enormt engasjement. Hun vil bli dypt savnet, sier Pettersen. 

Dagbladets Martine Aurdal kommer i likhet med Pettersen til å minnes Astrid Gunnestad som en person som bød mye på seg selv.

- Vi jobbet sammen på talkshowet Studio 5, og har møttes både i jobbsammenheng, på ulike arrangementer og fester i ettertid. Astrid var en av Norges morsomste og mest festlige damer. Hun var et fantastisk fyrverkeri, som alltid hadde en morsom kommentar på lur. Det er et stort tap at hun nå er borte.  

- Tar med meg galskapen I en SMS til Dagbladet skriver sjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, at Gunnestad var hennes mentor gjennom mange år.

- Hun var akkurat det jeg har ønsket å være i hele mitt liv - grenseløs Pippi-modig! Hun var klok og sterk, følsom og lyttende. Hun hadde et kallenavn på meg; Ellionåra. Jeg skal være Ellionåra og tenke på Astrid når livet virkelig utfordrer. Og jeg skal ta med meg Astrids energi, varme og galskap videre i mitt liv. Dette er en sorgens dag. Astrid var virkelig en kvinnelig pionér som har satt spor hos meg og mange andre. Ja, jeg var en av «jentene» hennes, og er takknemlig for det.

Også forfatter Unni Lindell vil savne Gunnestad dypt.

- Det var leit. Astrid var rå. Vi hadde mange fine stunder sammen. Vi var i tottene på hverandre også en gang. Men ble gode venner igjen heldigvis. Jeg vil savne henne, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram