Astrid, min Astrid

Helvetesgapet, Bakkebygrenda, de ensomme barna. Oppsiktsvekkende mye i Astrid Lindgrens litteratur er hentet fra hennes eget liv.

HUMANIST:  Astrid Lindgren i 1978: «Det finnes ikke noe mer avgjørende i livet enn forholdet mellom foreldre og barn. Du blir formet av hvordan dine foreldre var mot deg og det miljø du vokste opp i. Det er nesten skrekkingytende å tenke på». Foto: Klaus Gottfredsen/Gyldendal. Hentet fra boka "Denne dag, et liv".
HUMANIST: Astrid Lindgren i 1978: «Det finnes ikke noe mer avgjørende i livet enn forholdet mellom foreldre og barn. Du blir formet av hvordan dine foreldre var mot deg og det miljø du vokste opp i. Det er nesten skrekkingytende å tenke på». Foto: Klaus Gottfredsen/Gyldendal. Hentet fra boka "Denne dag, et liv". Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det var halvmørkt i parken, og det regnet litt. Men det lyste overalt i husene rundt om. Jeg kunne se det lyste i vinduet til Benka også. Nå satt han der inne og spiste ertesuppe og rislapper sammen med moren og faren sin. Jeg tenkte meg at det satt barnsammen med mødrene og fedrene sine innenfor vinduene overalt hvor det lyste. Det var bare jeg som satt her ute imørket, helt alene».

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.