Astrid S

Astrid S:- Det har vært et sinnssykt hardkjør

Tanken var at den nye låten til Astrid Smeplass skulle gis ut i begynnelsen av 2018. Men Smeplass trengte tid til å tenke.

TOK SKRIVEPAUSE: Astrid Smeplass følte seg overveldet etter tre år med masse jobbing og reising. Så hun utsatte utgivelsen av låten «Emotion», og gikk i studio for å lage mer musikk. Nå er hun ferdig med skrivepausen, og i morra slippes endelig låten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TOK SKRIVEPAUSE: Astrid Smeplass følte seg overveldet etter tre år med masse jobbing og reising. Så hun utsatte utgivelsen av låten «Emotion», og gikk i studio for å lage mer musikk. Nå er hun ferdig med skrivepausen, og i morra slippes endelig låten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er første gang jeg kjenner på sommerfugler i magen før en låt slippes. Jeg tror det er fordi det er så lenge siden sist gang, sier Astrid Smeplass (21) til Dagbladet.

Hun sitter i hjørnesofaen i restauranten Villa Paradiso på Frogner. Det er et år siden sist hun ga ut musikk, men nå er hun klar med sin nye låt «Emotion». Det var egentlig meningen at låten skulle gis ut allerede på nyåret 2018, men Smeplass valgte å vente.

- Jeg følte meg litt overveldet etter tre år på et tog som bare fortsatte, fortsatte og fortsatte. Det har vært et sinnssykt hardkjør med masse jobbing, og sinnssykt mye reising i mange år, sier hun.

- Intens studioperiode

Fjoråret bød på en rekke høydepunkt for den unge artisten. Ikke bare vant hun Årets Spellemann, men hun ble den mest strømmede kvinnelige artisten i Norge, og den tredje mest spilte artist på norsk radio. Samme år ga hun også ut EP-en «Party's over», som strømmet mer enn 1,2 millioner ganger det første døgnet.

Men så ble det stille fra Astrid S.

- Det var viktig for meg å gå litt tilbake til låtskrivingen, og få bruke tid på det. Og å ikke være under tidspress. Jeg ville ha litt tid til å tenke: hva er det jeg skal synge, hvilken artist skal jeg være? Hvor går veien nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer