Astrid S ble første kvinne på 14 år som ble Årets Spellemann

Vant kveldens gjeveste pris.

ÅRETS SPELLEKVINNE: Astrid S vant kveldens gjeveste pris under Spellemann. Foto: NTB Scanpix
ÅRETS SPELLEKVINNE: Astrid S vant kveldens gjeveste pris under Spellemann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO KONSERTHUS (Dagbladet): Fram til i dag hadde bare tre kvinner vunnet bronseharpa for Årets Spellemann i prisens 33 år lange historie.

I kveld ble Astrid S den fjerde - og fulgte dermed i fotsporene til Sissel Kyrkjebø (1986), Herborg Kråkevik (2000) og Silje Nergaard (2003).

- Dette kommer jeg til å huske for resten av livet, sa Astrid S da hun mottok prisen, og takket blant annet foreldrene og manager Halvor Marstrander.

Overfor Dagbladet forteller Astrid at hun sliter med å innse hva som nylig har skjedd.

- Man skjønner det kanskje ikke helt. Men det føles jo veldig bra og litt skummelt. I fjor vant hun prisen som Årets Nykommer, etter å ha vært nominert i kategorien. Det var derfor helt uventet å vinne Årets Spellemann i kveld.

- Nå vet jeg at at Marcus og Martinus vant den før meg, men jeg har alltid sett på den prisen som en pris «gamle folk» får, hvis jeg kan si det. Eller at man har gitt ut masse musikk. Jeg føler at dette bare er begynnelsen for meg. Så denne prisen her tar jeg som et superkompliment rett og slett.

Det er ikke til å komme unna at Astrid var svært rørt og emosjonell da hun mottok prisen. Hun innrømmer at det føles godt å kunne takke alle som har hjulpet henne på veien.

- Jeg tror bare jeg blir veldig satt ut og jeg har sagt det tidligere i kveld. Jeg blir så stolt på vegne av de jeg jobber med. Det er så fantastisk fine folk og dem fortjener det like mye om ikke mer enn meg.

- Og så tror jeg ikke jeg er en person som er flink til å vise følelser og si at jeg er veldig takknemlig, så da blir jeg veldig rørt. Når jeg skjønner at det er mitt øyeblikk til å faktisk si tusen takk. Den ene gangen jeg husker å gjøre det i året. Det betyr veldig mye å få kunne takke alle.

Astrid S ble rørt til tårer av Spellemannprisen Vis mer

Før Spellemannutdelinga var det imidlertid en annen kvinne, Susanne Sundfør, som ble holdt som den store favoritten til denne prisen, blant annet av Dagens Næringslivs kommentator Audun Vinger og VGs kommentator Tor Martin Bøe.

Sundfør, som ikke var til stede grunnet turné, vant imidlertid ingen av de to prisene hun var nominert til - ei heller den forhåndspredikerte gjeveste Årets Spellemann.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Til tross for sin entusiasme for Astrid S, mener Dagbladets kommentator Sigrid Hvidsten at det er rart at Sundfør atter en gang er forbigått som Årets Spellemann.

Også Aftenpostens kommentator Robert Hoftun Gjestad påpeker det samme.

- Hva er det med Susanne Sundfør, som gjør at komiteen så desperat ikke vil gi henne hederen «Årets Spellemann»? skriver han.

En stolt Mari Boine mottok Hedersprisen under årets Spellemann Vis mer

Astrid S har den siste tiden jobbet for å slå gjennom i USA og fikk i desember låtene «Breathe»​ og «Think Before I Talk» inn på Billboards «dance club songs»-liste. Sistnevnte låt nådde også førsteplass på Topp 20-lista i Norge.

Hun har til sammen blitt strømmet 750 millioner ganger på de ulike strømmetjenestene bare i 2017.

Og i kveld ble hun altså hedret som Årets Spellemann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer