NUMMER ÉN: Trønderjenta Astrid Smeplass (18) er med som duettpartner på debutplata til til kanadiske Shawn Mendes (16). Nå topper albumet den offisielle amerikanske albumlista. Foto: Mari Vold / Dagbladet
NUMMER ÉN: Trønderjenta Astrid Smeplass (18) er med som duettpartner på debutplata til til kanadiske Shawn Mendes (16). Nå topper albumet den offisielle amerikanske albumlista. Foto: Mari Vold / DagbladetVis mer

Astrid Smeplass topper albumlista på Billboard

Den første norske soloartisten siden Sissel Kyrkjebø.

(Dagbladet): Den 18 år gamle sangerinna og tidligere «Idol»-deltaker Astrid Smeplass (18) gjester debutplata til til kanadiske Shawn Mendes (16).

Onsdag ble det klart at albumet, «Handwritten», går øverst på den offisielle amerikanske albumlista, Billboard 200. Det skriver bransjebladet Billboard.

Ikke siden 1997, med Sissel Kyrkjebøs soundtrack til storfilmen «Titanic», har en nordmann toppet lista.

Astrid Smeplass, som holdt sin ordentlige konsertdebut som post-«Idol»-artist under Bylarm i mars, herjet norske hitlister med låta «2AM» i fjor.

Nå satser hun internasjonalt under artistnavnet «Astrid».

I fjor høst spurte Dagbladet Smeplass hvor hun trodde hun var om fem år:

- Da er jeg på turné, har gitt ut et album og gjør det veldig bra som artist i Skandinavia. Utlandet får jeg ta litt senere, men det er klart jeg drømmer om å ta over verden og bli stor stjerne en dag, sa hun den gang.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommetar fra Astrid Smeplass på nåværende tidspunkt.