Astronaut vil sende Twitter-meldinger fra rommet

Nasa prøver å finne ut hvordan det er mulig.

TWITRER FRA ROMMET: Nasa-astronaut Mike Massimino (venstre), her fotografert under et oppdrag i 2002, skal forsøke å sende Twitter-meldinger mens han går i bane rundt jorda i mai. Foto: AP/NASA
TWITRER FRA ROMMET: Nasa-astronaut Mike Massimino (venstre), her fotografert under et oppdrag i 2002, skal forsøke å sende Twitter-meldinger mens han går i bane rundt jorda i mai. Foto: AP/NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Astronaut Mike Massimino skal ta nettfenomenet Twitter til, eh, nye høyder, når han om et par uker vil bruke tjenesten til å sende 140-tegns oppdateringer fra verdensrommet, melder computerworld.com.

Dette annonserte Massimino under en Nasa-pressekonferanse i går, i anledning romferja Atlantis' serviceoppdrag til Hubble.

- Jeg kommer til å ha det svært travelt, så jeg ikke sikker på hvordan vi gjør dette fra rommet. Jeg skal forsøke når jeg har ledig tid. Jeg kan ikke love noe, men jeg skal forsøke, sa Massimino, som har vært i verdensrommet én gang tidligere.

Nasa prøver nå å finne ut hvordan twitring fra verdensrommet kan løses rent teknisk og praktisk.

- Pumper jernMassimino skal blant annet styre robotarmen som skal håndtere romteleskopet, under det 11 dager lange oppdraget som trolig starter 11. eller 12. mai.

Nærmere 117 000 personer følger i skrivende stund Mike Massimino, som går under navnet @Astro_Mike, når han kommer med små oppdateringer om forberedelsene.

«Er på trening, pumper jern, blir sterk for verdensrommet» og «Nettopp ferdig i simulatoren etter en morgen med re-entry-simuleringer, vi er 19 dager unna oppskyting», er noen av eksemplene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer