Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- At Ari har et slapt håndtrykk, har jeg fra en sikker kilde

Anonym-Per på Litteraturfestivalen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Dette har vært en veldig spesiell overgang. Men først og fremst synes jeg det er moro. Noen er kanskje skuffet, men det får bare være som det er, sier Per Kristiansen til Dagbladet.

For drøye fire dager siden var han en nokså anonym tekstforfatter. Så stod han fram som selveste Anonym med stor A - mannen bak bøker som «Kongepudler» og «Kindereggeffekten».

Fram i festivallyset
Dermed ble han plutselig invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer, som et i siste liten-tilskudd til programmet. I dag deltok han i et lunt og humørfylt bokbad med Dagbladets Fredrik Wandrup i Parken på Lillehammer.

• Se utdrag fra samtalen i videoen over.

- Hvordan kan det ha seg at 40 av dine venner visste hvem du var, mens ingen journalister fikk snusen i det, ville Wandrup vite.

- Du har uvanlig mange lojale venner!

- Det kan hende noen har fortalt det til journalister i fuktig sammenheng, og så har vedkommende våknet dagen etter og tenkt: «Hva var nå det navnet igjen», fabulerte forfatteren - med det ikke helt uanonyme navnet Per Kristiansen.

Sikker Ari-kilde
Han forteller at han ikke har fått noen negative reaksjoner etter å ha stått fram, heller ikke fra de mange kjente personene som er omtalt i bøkene hans.

- Det eneste jeg nå er redd for, er at noen skal begynne å kalle meg «Anonym-Per».

Riktignok har han fått med seg at Ari Behn hevder å vite at han ikke er den virkelige forfatteren, og at VGs Elisabeth Skarsbø Moen mener han har hatt et kollektiv med Kagge-medarbeidere i ryggen.

- Jeg kan bare si at de tar feil. Jeg må si det er rart at de fortsetter med det, men hvis de synes det er så veldig moro, så gjerne for meg.

- Jeg hører Ari sier han er fornærmet over én karakteristikk av ham. Jeg har aldri truffet ham. Men det at han har et slapt håndtrykk, det har jeg fra en sikker kilde! sier han, uten å ville røpe hvem kilden er.

Ingen nye bokplaner
Han er ellers storfornøyd med flere av anmeldelsene han har fått av bøkene, særlig Dagbladets omtale av «Mordet på Anonym», der Cathrine Krøger skrev at «Det står en svært skarpsindig, vittig og intelligent hjerne bak de til nå fire Anonym- bøkene.»

- Datteren min leste det og sa: «Mamma, det må være deg de mener her», humrer han.

Wandrup lurer på om ikke de rosende ordene har fått ham til å få lyst til å skrive flere bøker.

- Nei, jeg har ingen nye bokplaner.

- Men hvis du gjør det, så blir det Per Kristiansen som skriver dem?

- Ja, hvis jeg ikke finner et pseudonym.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media