Anmeldelse: Nesten voksen på NRK

At denne komiserien lanseres i 2018, er nesten utrolig

Er det dette som må til for å samle folket foran skjermen i helgene, NRK?

PROMO: Jenny Skavlan spiller en av hovedrollene i situasjonskomedien «Nesten voksen». Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Digger du «Side om side»? Da håper NRK at du vil like «Nesten voksen» også. Ikke skjønner jeg hvorfor.

At denne komiserien lanseres i 2018, er smått utrolig. Ikke er det noen liten lansering heller, den skal alternere med «Side om side» i primetime på lørdager, og NRK har varslet at de håper det blir mange sesonger. Rollene bekles av folkelige favoritter som Jenny Skavlan, Hans Olav Brenner og Nils Jørgen Kaalstad, for ikke å snakke om teaterflinkiser som Mattis Hermann Nyquist og Kjersti Tveterås, og stjerneskuddet Renate Reinsve.

Typete

Damene spiller Grünerløkka-venninnene Ida, Camilla og Siri. Den ene (Skavlan) er wannabe-interiørarkitekt og bonusmor for barna til låtskriveren Thomas (Kaalstad). Tveterås og Nyquist spiller nybakte foreldre, mens Brenner er slubbert-broren som okkuperer sofaen deres, mens han funderer bittelitt på hva han skal gjøre med livet. Reinsve spiller karrierejegeren som åpenbart skal bli sammen med Brenner, selv om de er hverandres rake motsetninger. Det gjelder egentlig alle seks.

Som i de fleste sitcoms, har de fått hver sin typete egenskap, og bruker hvert mulige øyeblikk til å minne oss på hvem de er (som om ikke de typete kostymene gjorde det allerede): Blåskjorte-Nyquist sorterer duploklosser etter farge. Blyantskjørt-Reinsve ser knapt opp fra mobilen. Lue og joggebukse-Brenner er alltid blakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer