Anmeldelse: Jeff Beck og Johnny Depp - «18»

At dere gidder!

Jeff Beck og Johnny Depp gir ut album sammen. Var det nødvendig, da?

NY «DUO»: Supergitarist Jeff Beck (t.v.) synger ikke sjøl, men det kan jo Johnny Depp gjøre. Eller kan han det? Her der de to karene fotografert i Finland i juni. 2. og 3. juli spilte de i Oslo og Bergen, og i morgen slippes deres første felles album «18». Foto: Ilpo Musto / Shutterstock / NTB
NY «DUO»: Supergitarist Jeff Beck (t.v.) synger ikke sjøl, men det kan jo Johnny Depp gjøre. Eller kan han det? Her der de to karene fotografert i Finland i juni. 2. og 3. juli spilte de i Oslo og Bergen, og i morgen slippes deres første felles album «18». Foto: Ilpo Musto / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Gitarstjerne og Hollywood-skuespiller sammen på scenen og nå også på plate. Det kan jo bli litt artig? Vel, det spørs hvordan man ser det…

Det var på forhånd årets mest omtalte konserter, men ifølge anmelderne var det lite å glede seg over da supergitarist Jeff Beck (78) og gjesteartist Johnny Depp (gitar/vokal) endelig kunne stå på scenen i Oslo og Bergen 2. og 3. juli (etter en utsettelse på grunn av corona-smitte i bandet).

Best på plate

Verst gikk det utover Depp (59), men Hollywood-skuespillerens begrensete sangstemme er slett ikke det største problemet med deres første felles album, «18». I studio har man verktøy som kan pynte på sånt. Derfor tror jeg bestemt at dette materialet gjør seg bedre på plate enn live. Samtidig må det innrømmes at det mest interessante med dette albumet - i utgangspunktet - er at de to samarbeider. Det er raust av Beck, som av alle som ikke er superfans blir henvist til en statistrolle.

Hollywood Vampires

Jeff Beck erstattet Eric Clapton i The Yardbirds i 1965, og ble sjøl erstattet av Jimmy Page. Han stiftet blant annet Jeff Beck Group, men har aldri oppnådd samme superstjernestatus som Eric Clapton. I likhet med «gitarguden» er han kåret til en av verdens mest innflytelsesrike gitarister. Men noen hitmaker har han aldri vært, og Oslo-konserten ble ikke utsolgt før Depp ble annonsert som «spesiell gjest».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer