- At «Fifty Shades» er litteratur, orker jeg ikke å være med på

Anne Oterholm bytter forlag i protest

DROPPET GYLDENDAL: Anne Oterholm er klar med ny roman på forlaget Oktober, etter å ha vært 20 år hos Gyldendal. Foto: LARS EIVIND BONES
DROPPET GYLDENDAL: Anne Oterholm er klar med ny roman på forlaget Oktober, etter å ha vært 20 år hos Gyldendal. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Etter å ha tilbragt hele sin 20 år lange forfatterkarriere hos Gyldendal, gir Anne Oterholm ut sin nye roman «Liljekonvallpiken» på forlaget Oktober.

Årsaken til forlagsbyttet er litteraturpolitisk, forteller den tidligere lederen av Forfatterforeningen.

- Jeg ble mer og mer frustrert over at Gyldendal er et svært konsern. Ting ble likere og likere, og man snakker om alle bøker på samme måten. Men at «Fifty Shades of Grey» er litteratur, det orker jeg ikke å være med på, sier Oterholm til Dagbladet, med henvisning til den erotiske bestselgerromanen Gyldendal har tatt ansvar for å få oversatt til norsk.

- Litteratur er ikke pynt - Hvis de ikke kan si offentlig at de gir ut slike bøker fordi de trenger penger, og at de pengene skal de bruke på litteratur som tjener samfunnet vårt, så vil jeg ikke være der. Det var ikke boka som var dråpen, men måten de snakket om den, sier hun, og understreker at frustrasjonen handler om forlagets ledelse, og ikke om det redaksjonelle arbeidet, som hun har vært godt fornøyd med.

- Du byttet forlag i protest?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer