DEBATT

Debatt: Utdanning

At vi støtter dagens byråd burde ikke overraske

Vi har ikke diltet etter dagens byråd, men tvert imot vært pådrivere for å utrede alternativer til dagens modell.

«IKKE PARTIPOLITISK»: Utdanningsforbundet Oslo avviser påstanden fra Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, om at forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Foto: Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
«IKKE PARTIPOLITISK»: Utdanningsforbundet Oslo avviser påstanden fra Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, om at forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Foto: Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er riktig at «Utdanningsforbundet er en partipolitisk uavhengig fagforening for pedagogisk personale innenfor alle utdanningsnivå,» som det står på våre nettsider. I et debattinnlegg i Dagbladet 23. august stiller Solberg spørsmål om forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Det er selvfølgelig ikke riktig.

Når det gjelder inntaksordningen til den videregående skole, har Utdanningsforbundet Oslo jobbet for endring av denne i snart tyve år. At vi støtter dagens byråd i denne saken, burde således ikke være overraskende for Solberg.

Allerede tilbake i 2003 fattet årsmøtet i Utdanningsforbundet Oslo følgende vedtak: «I den videregående skolen gir det ensidige karakterbaserte inntaket flere uheldige virkninger. Vi får en økt segregering av elevmassen, blant annet i forhold til kjønn og etnisk bakgrunn. Elever får ikke oppfylt sine fagønsker og mange får en uforholdsmessig lang reisevei.»

Vi har med andre ord ikke diltet etter dagens byråd, men tvert imot vært pådrivere for å utrede alternativer til dagens modell. Det er dagens byråd heldigvis enige med oss i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer