Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Utdanning

At vi støtter dagens byråd burde ikke overraske

Vi har ikke diltet etter dagens byråd, men tvert imot vært pådrivere for å utrede alternativer til dagens modell.

«IKKE PARTIPOLITISK»: Utdanningsforbundet Oslo avviser påstanden fra Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, om at forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Foto: Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
«IKKE PARTIPOLITISK»: Utdanningsforbundet Oslo avviser påstanden fra Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, om at forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Foto: Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Det er riktig at «Utdanningsforbundet er en partipolitisk uavhengig fagforening for pedagogisk personale innenfor alle utdanningsnivå,» som det står på våre nettsider. I et debattinnlegg i Dagbladet 23. august stiller Solberg spørsmål om forbundet definerer «partipolitisk uavhengig» som en absolutt støtte til SV, Ap og Rødt. Det er selvfølgelig ikke riktig.

Aina Skjefstad Andersen
Aina Skjefstad Andersen Vis mer

Når det gjelder inntaksordningen til den videregående skole, har Utdanningsforbundet Oslo jobbet for endring av denne i snart tyve år. At vi støtter dagens byråd i denne saken, burde således ikke være overraskende for Solberg.

Allerede tilbake i 2003 fattet årsmøtet i Utdanningsforbundet Oslo følgende vedtak: «I den videregående skolen gir det ensidige karakterbaserte inntaket flere uheldige virkninger. Vi får en økt segregering av elevmassen, blant annet i forhold til kjønn og etnisk bakgrunn. Elever får ikke oppfylt sine fagønsker og mange får en uforholdsmessig lang reisevei.»

Vi har med andre ord ikke diltet etter dagens byråd, men tvert imot vært pådrivere for å utrede alternativer til dagens modell. Det er dagens byråd heldigvis enige med oss i.

Foreløpig har verken vi eller byrådet et klart svar på hvordan en ny inntaksmodell bør være. Men vi ser fram til debatten når utvalget har lagt fram resultatet av sitt arbeid. Denne debatten håper vi også Høyre vil delta i. Målet må være at flest mulig elever i Oslo får et skoletilbud som passer dem og gir gode lærings- og utviklingsmuligheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling