Youtube-saken

- At videoene bare er blokkert i Norge, er bare for dumt

«Farmen kjendis»-Dennis er rasende og oppgitt.

GIR SEG IKKE: Dennis Vareide sammen med sin advokat advokat Jon Wessel-Aas gir seg ikke før alle de grove videoene er fjernet fra Youtube. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Dennis Vareide sammen med sin advokat advokat Jon Wessel-Aas gir seg ikke før alle de grove videoene er fjernet fra Youtube. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige måned ble en 20 år gammel youtuber dømt til å betale 140 000 kroner i oppreisning og saksutgifter.

Begrenset blokkering

Den da 19 år gamle Oslo-mannen har ved flere anledninger publisert svært grove påstander mot Dennis Mikal Stabell Vareide (27) på Youtube. Han har også publisert tilsvarende påstander mot andre på sin Youtube-kanal.

- En geo-blokkering av videoene er bare for dumt, sier Vareide til Dagbladet.

- Det betyr at videoene bare er blokkert på Youtube i et begrenset geografisk området - altså i Norge, mens de er åpne i alle land utenfor. Dessuten, alle over tolv år med Chrome-nettleser kan med tre enkle klikk finne videoene i Norge, sier Vareide.

Brudd på retningslinjer

Dommen mot youtuberen var entydig og knusende. Men den dømte mannen har likevel ikke fjernet de tre groveste videoene, men Youtube blokkerte to av dem for norske ip-adresser. Youtube eies av Google.

Forrige uke hadde Vareide et møte med en svensk representant for Youtube i Norden.

- Jeg var i møtet tydelig på at flere av den dømtes videoer er helt klare brudd på Youtubes retningslinjer. Jeg har konfronterte dem skikkelig, men har ikke fått noen tilbakemelding ennå. Jeg skal snart ha et nytt møte med min advokat, Jon Wessel-Aas, sier Vareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer