Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Atlas uten grenser

Natacha Atlas har bodd verden rundt og er en musikalsk globetrotter. I kveld tar hun verden med til norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natacha Atlas har egyptiske røtter, er oppvokst i Brussels marokkanske kvarter, har de siste åra oppholdt seg i Kairo og snakker spansk, fransk, engelsk og arabisk. Denne bakgrunnen er tydelig i hennes musikk. Den tidligere Transglobal Underground-vokalisten og magedanserinnen blander vestlig dansemusikk med arabisk vokal. Og her på huset var vi fornøyde.

- Atlas evner å få fram dramatiske dybder, romantisk skjønnhet, melankolsk tristesse og cinematiske bilder i sangene sine, mente Dagbladet, og kastet terning fem til Atlas\' siste album «Ayescheni».

Verden fikk først kjennskap til Natacha Atlas\' magebuktende vokal gjennom Transglobal Underground, en multikulturell gruppe som blandet vestlig og østlig musikk til manges danseglede. Solo-Atlas fikk gjennombruddet med skiva «Gedida»:

- Selv kaller hun seg for en menneskelig Gaza-stripe, og på «Gedida» fortsetter hun å dyrke en uimotsåelig anglo-arabiske musikk, skrev Dagbladet og belønnet Atlas med terning fem.

I kveld kommer Gaza-stripa til Cosmopolite i Oslo. Der venter en musikalsk smeltedigel, og kanskje en fransk viseklassiker.

Hele Norges coronakart