Atle Antonsen blir Homer Simpson

Her er stemmene i den norske dubbingen.

(Dagbladet.no): 27. juli er det klart for «The Simpsons Movie» på norske kinoer.


Filmselskapet Fox vil - tradisjonen tro når det gjelder amerikanske animasjonsfilmer - også lage en versjon dubbet til norsk. 25 dubbede kopier vil bli sendt ut til norske kinoer, mot 95 i den originale amerikanske versjonen, melder filmselskapet i en pressemelding.

- Vi har gått mange runder på om det var vits i å dubbe, men vi regner med at filmen får 11 års aldersgrense. Det betyr at det vil være tillatt for 8-åringer å se den sammen med foresatte. 8-9-åringer er vant til å se animasjonsfilmer med norske stemmer, og som en ekstraservice for dem, og for hele familier som ønsker å se filmen, bestemte vi oss for å lage en norsk versjon, sier Eva Moe, markedssjef i 20th Century Fox Norge, til Dagbladet.no.

- Litt skummelt

Blant kjente navn på rollelista i den dubbede versjonen er Atle Antonsen som Homer, Anders Hatlo som Flanders og Håvard Bakke i en rolle som Tom Hanks.

Sangerinnen og skuespilleren Jorunn Torsheim har stemmen til Bart. Hun opplyser at hun er ferdig med å spille inn sine replikker.

- Jeg måtte jo bare ta fatt på oppgaven, og gjøre så godt jeg kunne. Jeg har brukt den amerikanske stemmen til Bart som utgangspunkt, men jeg brukte også en del av meg selv, sier Torsheim til Dagbladet.no.

- Ut fra leserkommentarene på Dagbladet.no virker det som en del fans er skeptiske til at det lages en norsk versjon?

ATLE BLIR HOMER: De norske stemmene til «The Simpsons Movie» er klare. Foto: SCANPIX/FOX
ATLE BLIR HOMER: De norske stemmene til «The Simpsons Movie» er klare. Foto: SCANPIX/FOX Vis mer

- Det er jo litt skummelt, for folk vil sikkert sammenlikne de to versjonene. Men jeg håper de som ikke forstår engelsk vil få glede av den norske versjonen, og jeg tror den norske utgaven står på egne bein. Den mest ivrige fansen vil vel uansett se den amerikanske, sier Torsheim. 

- Låter som Homer

Skuespilleren skryter også av motspillerne sine.

- Jeg synes Atle Antonsen låter veldig som Homer, og hun som har stemmen til Marge er helt fantastisk. Det er ikke lett å få til den raspete stemmen.

Torsheim er en del av en svært eksklusiv krets som har sett store deler av «The Simpsons Movie»

- Jeg har ikke fått sett den fra a til å, men det jeg har fått sett ser veldig bra ut. De har laget en film som kan fungere i mange land, uten mange av de spesifikt amerikanske referansene man ofte finner i serien.

Sun Studio skal stå for dubbingen, og instruktør er Christoffer Staib.Rollelista:
Homer: Atle Antonsen

Bart: Jorunn Torsheim

Marge: Ida Lind

Lisa: Siri Nilsen

Flanders: Anders Hatlo

Krusty: Ove Christian Owe

Mr. Burns: Christian Greger

Apu: Christoffer Staib

Arnold Schwarzenegger: Øyvind B. Lyse

Tom Hanks: Håvard Bakke

Slik ser de som har originalstemmene ut i virkeligheten:

STEMMEN TIL BART: Jorunn Torsheim.