Atle Antonsen er «Styggen»

Komikeren hang bak OnklP en hel dag.

HANG PÅ:  Atle Antonsen hang bak OnklP en hel dag da de spilte inn den nye videoen til suksesslåta «Styggen på ryggen». Foto: Universal.
HANG PÅ: Atle Antonsen hang bak OnklP en hel dag da de spilte inn den nye videoen til suksesslåta «Styggen på ryggen». Foto: Universal.Vis mer

OnklP (30) har gitt angsten et ansikt denne høsten med sin sang om indre demoner personifisert gjennom «Styggen på ryggen», som er han lille tassen som visker deg ekle ting i øret om hvor utilstrekkelig du er, og andre ting du ikke vil høre.

Videoen kan du se her.

Nå har angsten fått et nytt ansikt, og det er heller ingen liten tass det er snakk om. Skuespiller og komiker Atle Antonsen (45) har påtatt seg rollen i musikkvideoen som er regissert av Patrick Syversen og ble sluppet i dag.

- Ikke slåss med ham - Jeg bare gikk rundt og fikk juling av Atle Antonsen en hel dag. Jeg vil ikke anbefale å prøve og slåss med ham, mannen er sterk som juling. Og så spytta han meg i trynet, forteller OnklP, eller Pål Tøien som han er hans egentlige navn, til NRK.

- Det fine med videoen er balansen mellom at «Styggen» plager meg og at vi er kompiser. Helt mot slutten gir han meg en sigarett og tar en øl. Det er et veldig riktig bilde. Han er min verste fiende og min beste venn, sier OnklP.

Åpen om rus Han har alltid vært åpen om sitt forhold til rus, og i et intervju med Lørdagsrevyen forteller han at mange spør om det ikke er en rusrelatert angst han sliter med, men antydet at det kanskje rett og slett er omvendt, altså at angsten gjør at han må ruse seg.

På mandag kommer «Slekta II», årets andre plate med OnklP og De Fjerne Slektningene som er rockealibiet til artisten som fra før er best kjent fra hiphop-duoen Jaa9 & OnklP. Til neste år blir det enda mer ståhei rundt OnklP når han sammen med Lene Nystrøm, Bjarne Brøndbo, Thom Hell, Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld og Silje Nergaard deltar i fjerde sesong av «Hver gang vi møtes».

For tiden er «Styggen på ryggen» den mest strømmede sangen på WiMP, mens den ligger på 7. plass både på iTunes og VG-lista.