Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Atle Antonsen spiller ensom terapeut

I ny komiserie av folka bak «De 7 dødssyndene».

CONCEPT ART: Omtrent slik er stemningen i «Dag» - den nye komiserien til Kristopher Schau og Øystein Karlsen. Illustrasjon: Nikolai Lockertsen - Storm Studios AS
CONCEPT ART: Omtrent slik er stemningen i «Dag» - den nye komiserien til Kristopher Schau og Øystein Karlsen. Illustrasjon: Nikolai Lockertsen - Storm Studios AS Vis mer

||| «Dag» heter en ny komiserie, som skal begynne på TV 2 til høsten. Her skal Atle Antonsen spille samlivsterapeuten Dag Refsnes, som dyrker den totale ensomhet.

Serien er skrevet av Kristopher Schau og Øystein Karlsen, og fikk i dag 3,2 millioner kroner i støtte av Norsk filminstitutt.

Ikke pinlig
Manusforfatter Øystein Karlsen forteller at serien først og fremst vil være morsom, men at det også vil være et dramaelement.

- Vi har prøvd å skrive en komedie. Det vil si at det har blitt 70 prosent morsomt, samtidig som vi ikke helt har klart å holde oss fra å falle ned i det nihilistiske menneskesynet vi tross alt har, sier han til Dagbladet.

Karakteren Dag Refsnes ble til da Karlsen og Schau egentlig skrev på en annen tv-serie.

- Dag var bare så jævla bra. Etter det lagde den seg selv litt.

Øystein Karlsen synes det er vanskelig å snakke om tv- eller komikkfaglige forbilder, men dette blir i hvert fall et brudd med den pinlige humortrenden som har vært nærmest enerådende de siste årene.

- Dette er virkelig ikke pinlig i det hele tatt. Vi har ikke prøvd å legge oss på noen sjanger sånn sett, sier Karlsen.

Ikke kontroversielt
Dags eremittilværelse møter utfordringer når han en dag forelsker seg i en av venninnene til søsteren. Rollen blir en kraftig utfordring for Atle Antonsen.

-  Det er ikke så mange som ser forbi det faktum at han er Norges morsomste mann, og også ser hvilken fantastisk skuespiller han er. Vi sier til Atle at dette er hans Philip Seymour Hoffman-rolle, bare for å plage ham litt, sier manusforfatteren.

Karlsen og Schau har tidligere samarbeidet om radioprogrammet «Et Norge i krig» og TV 2-serien «De 7 dødssyndene», og nå blir det altså dramaserie.

- Det blir ikke like mange kontroverser denne gangen? 

- Med unntak av en voldelig nonne er det ikke så mye kontroversielt her, nei.

Anders Baasmo Christiansen og Silje Torp Færavåg har takket ja til andre sentrale roller.

Innspillingen begynner i januar.

SAMARBEIDER IGJEN: Atle Antonsen (til høyre) spiller hovedrollen i ny  komiserie der Kristopher Schau er en av regissørene. Her er de to avbildet sammen i 2004. 
Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SAMARBEIDER IGJEN: Atle Antonsen (til høyre) spiller hovedrollen i ny komiserie der Kristopher Schau er en av regissørene. Her er de to avbildet sammen i 2004. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media