Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Atle Bjurstrøm fikk applaus på allmøte foran NRK-sjefer

Ampert allmøte.

(Dagbladet): Mange NRK-ansatte reagerte kraftig etter at programlederen Atle Bjurstrøm fikk seg en kalddusj på bakgrunn av jobben han gjør som tillitsvalgt.

Sendte e-post Som Dagbladet skrev i går, gikk det onsdag kveld ut en e-post fra tre tillitsvalgte i NRKs Journalistlag. 

Der kom det fram at ledelsen mener at Bjurstrøm, som er tillitsvalgt i Nyhetsdivisjonen og klubbleder for Dagsrevyen, har en «problematisk form». Det sto også at de tillitsvalgte mener at ledelsen har fått utarbeidet skriftlige redegjørelser om Bjurstrøms rolle som NRKJs fellesrepresentant i Nyhetsdivisjonen.

Torsdag ettermiddag ble ansatte i NRKs nyhetsavdeling innkalt til et møte, der den pågående kuttprosessen i konsernet var tema.

NRK går i disse dager gjennom en omfattende kuttprosess.

Fikk applaus Dagbladet erfarer at nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord også tok opp den mye omtalte e-posten på møtet. Det kom da fram at ledelsen har vært i dialog med NRKJ og blitt enige om et bedre samarbeid framover.

Et sted mellom 200 og 300 personer skal ha vært til stede på møtet.

Nyhetsdirektøren skal så ha invitert Bjurstrøm selv til å si noen ord. Da han beveget seg fremover i lokalet skal han ha mottatt massiv applaus fra de ansatte som hadde møtt opp. Programlederen skal også ha gitt uttrykk for at han har troen på et bedre samarbeid med ledelsen.

Stilte spørsmål Flere NRK-ansatte skal etter det Dagbladet erfarer ha stilt spørsmål rundt redegjørelsen de tillitsvalgte mener representanter fra ledelsen fikk utarbeidet.

Beverfjord skal da ha avvist enhver form for kartlegging og rapportskriving, før hun avsluttet diskusjonen ved å vise til at hun ikke ønsket å diskutere en ansatt på et allmøte.

- Et angrep på en tillitsvalgt er et angrep på oss alle, skal en NRK-ansatt da ha utbrutt.

Bekrefter applaus Leder i NRKs Journalistlag, Richard Aune, bekrefter overfor Dagbladet at ansatte ga Bjurstrøm applaus undermøtet.

- Hva slags mottakelse fikk Bjurstrøm?

- Det var ingen tvil om at han har tillit. Utover det har jeg ingen kommentarer til møtet.

- Var mailen som gikk ut fra de tillitsvalgte et tema?

- Den saken har vi lagt bak oss, sier Aune.

Kan ikke kommentere Også nyhetsredaktør i NRK Alexandra Beverfjord sier at dette er en sak begge parter har lagt bak seg

- Dette er ikke noen ny sak. Jeg avviser nok en gang at vi driver med kartlegging  og rapportskriving om tillitsvalgte eller ansatte. Vi driver normale prosesser i NRK Nyheter. Utover det kan jeg ikke kommentere denne saken.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Atle Bjurstrøm uten å lykkes.