Atle Pettersen vant verdens største bandkonkurranse

Med bandet The Scheen gikk «X Factor»-kjendisen til topps i Emergenza - konkurransen Nico & Vinz vant i 2011.

MUSIKALSK SUKSESS: Atle Pettersen (24) og hans band The Scheen har vunnet Emergenza - verdens største musikalske tevling for usignerte band. Foto: Lars Myhren Holand
MUSIKALSK SUKSESS: Atle Pettersen (24) og hans band The Scheen har vunnet Emergenza - verdens største musikalske tevling for usignerte band. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

(Dagbladet): Det har vært litt av en helg for norsk musikk. Lørdag tok Mjøndalens store elektronikasønn Todd Terje steget opp i den  definitive stjernedivisjonen her hjemme ved å headline Øya etter flere år som undergrunnsfavoritt - en konsert det allerede går gjetord om.

Samtidig toppet Oslo-duoen Nico & Vinz den offisielle britiske singellista med «Am I Wrong», som det første norske bandet siden A-ha og «The Sun Always Shines on TV» i 1986.

Og i går vant «X Factor»-kjendisen Atle Pettersens rockeband The Scheen (oppkalt etter hjembyen Skien) verdens største konkurranse for usignerte band, Emergenza, i Rothenburg ob der Taube i Tyskland.

Det er den samme konkurransen som satte nettopp Nico & Vinz - den gangen under navnet Envy - på kartet for tre år siden. Også Donkeyboy har vært finalister i Emergenza.

- Utrolig fett - Dette er rett og slett utrolig fett. Nå får vi allerede mange presseforespørsler fra forskjellige land, og vi er glade for kjempekritikken vi fikk, sier Pettersen (24) til NRK Telemark.

Tidligere i sommer avanserte de til verdensfinalen i Emergenza etter å ha vunnet den nordiske finalen i Stockholm. I helga konkurrerte de mot håpefulle band fra blant annet Frankrike, Polen, Australia, Italia, Tyskland og Storbritannia.

- Emergenza er en stor konkurranse der man har mange bransjeøyne på seg. Fryktelig mye gjenstår for The Scheen, men dette kan gi dem spillejobber og økt oppmerksomhet utenlands, sier musikksjef Mats Borch Bugge i NRK P3 og NRK MP3.

Hadde platekontrakt i Tyskland The Scheen har foreløpig ikke noe stort navn i Norge, men de forholdsvis unge musikerne har en lang historikk. Før Pettersen slo gjennom og kom på andreplass i «X Factor» i 2010, gikk de under navnet Above Symmetry, spilte progmetal og ga ut et album på den tyske labelen Inside Out.

Tidligere i år kom deres selvtitulerte debutalbum.

Pettersen ga ut soloplata «Based On a True Story» i 2011, men har først og fremst fått oppmerksomhet for sin deltakelse i «Skal vi danse» og «Stjernekamp».

- Å vinne Emergenza med bandet sitt må være veldig gøy for Pettersen, som ikke har så mye egen musikk å vise til, men først og fremst har vært et tv-navn i Norge, sier Mats Borch Bugge.

Den siste tida har Pettersen kombinert The Scheen med forestillinga «It Was Fifty Years Today», der han sammen med blant andre Trond Granlund og Eirikur Hauksson har spilt hele Beatles-katalogen fra 1963 på Oslo Konserthus, Oseberg kulturhus i Tønsberg og på kulturhusturné landet rundt.

Planen er at de nå skal fortsette med en forestilling som tar for seg Beatles i 1964.

GLADE VINNERE: Scheen mottar førsteprisen i Emergenza-konkurransen i Tyskland søndag.
GLADE VINNERE: Scheen mottar førsteprisen i Emergenza-konkurransen i Tyskland søndag. Vis mer