Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Atombomba er detonert

Bandets beste siden «Achtung Baby».

CD: I helga skjedde det U2s plateselskap har fryktet siden en kopi av albumet ble stjålet i Frankrike da bandet var på et fotoppdrag i august.

På Internett

«How to Dismantle An Atomic Bomb» er blitt lagt ut på Internett, og lydkvaliteten på den cd-en vi lastet ned og brente, er god nok i massevis.

Vår piratkopi inneholder elleve låter, like mange - og i riktig rekkefølge - som det forhåndsannonserte platecoveret forteller.

Mye tyder på at dette er hele plata slik den vil foreligge i salg 22. november.

Og det er bare å glede seg.

Verdens beste

Jeg vil påstå at «How to Dismantle An Atomic Bomb» er bandets beste siden «Achtung Baby» (1991), selv om den kanskje ikke har en hit som «Beautiful Day» fra «All That You Can't Leave Behind» (2000).

image: Atombomba er detonert

Om U2 ikke kaprer nye fans med det albumet på fire år, så befester de sin posisjon som verden største, beste og mest interessante rockband.

Nye dybder

Albumet inneholder rastløsheten, intensiteten, dybden, roen, lengselen, melodisikkerheten og det storslåtte balladeuttrykket - kort sagt alt det vi kjenner fra hele U2s produksjon over 20 år.

«How to Dismantle An Atomic Bomb» åpner med den rastløse og urolige singelen «Vertigo». The Edges gitarer og Bonos stemme setter dermed standard som forplikter og som blir innfridd. Bandets særpreg er selvfølgelig sterkt til stede, men egenarten blir ikke resirkulert - bare vitalt videreutviklet.

U2 lodder nye dybder, og Bono synes å være mer personlig enn på lenge.

Han reflekterer over døden og kjærligheten, og erkjenner at livet er forbigående.

U2 er blitt middelaldrende menn, men fins ingenting satt og parkert ved musikken. Dette er voksenpop slik jeg vel eldes til.

 Albumet er i salg fra 22. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media