Atomic Soul - Bert Bevans

Årets første Atomic Soul blir et møte med Bert Bevans, kjent fra blant annet Studio 54 og Ministry of Sound.

Bert Bevans startet sin musikalske løpebane som DJ på såkalte «Block-parties» i Hollis, Queens på begynnelsen av søtti-tallet. I løpet av fem-seks år, var han etablert klubb-DJ, og spilte på klubber som Sesame St. og Infinity. I 1977 fikk han spillejobb på Studio 54, som på den tiden var en av de hippeste klubbene i New York. Han jobbet siden sammen med Francois Kevorkian, både med lys og som DJ. Kevorkian hjalp han også med å få jobb i Prelude Records, som fra slutten av søtti-tallet til tidlig på åtti-tallet var en av de fremste dansemusikk-relaterte labelene i New York. Bevans var også innom legendariske Paradise Garage, før han fikk sjansen til å åpne Studio 54 i karibien, nærmere bestemt på Virgin Islands.

Etter to år i karibien vendte Bevans nesa hjem til New York, hvor han fortsatte som DJ, men også som produsent og remikser. Han har blant annet remikset Depeche Mode, Paul McCartney og Level 42.

I 1991, fikk han et tilbud han ikke kunne si nei til: Justin Berkmann skulle åpne Ministry of Sound i London, og ville ha Bevans til å hjelpe seg. Tanken var å skape et slags Paradise Garage i London. Bevans bestemte seg for å bli med kun for å kjøre lys, men ble snart overtalt til å bli stedets første resident DJ.

Etter en stund i London, forlot han Ministry of Sound. Under målet om å skape ett «New Dance Order», har han siden turnert rundt i verden som DJ. Spania, Tyskland, Singapore og USA er alle steder hvor Bevans har snurret plater de senere år. Og fredag 5.januar er han altså på Head On.