Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Atonement» beste drama

Stakk av med seieren på Golden Globe uten sterner.

«Atonement», vant en Golden Globe for beste drama, mens «Sweeney Todd» tok hjem æren for beste musikal eller komedie.

I en seremoni søndag som var redusert til en enkel pressekonferanse på grunn av streiken blant tekstforfatterne i Hollywood, ble vinnerne rett og slett lest opp av journalister fra underholdningsshow på TV. Det er Foreningen for utenlandske journalister i Hollywood som står for prisene.

Ingen av stjernene som var nominert, var til stede på det som normalt er en glamorøs stjernespekket årlig begivenhet i Hollywood.

«Atonement», som er basert på Ian McEwans roman med samme navn, er et tragisk romantisk drama fra annen verdenskrig der en sjalu tenåring kommer med falske anklager mot sin søsters kjæreste. Den er nylig satt opp på kino i Norge.

Beste skuespillere

Daniel Day Lewis stakk av med prisen for beste skuespiller i et drama for sin rolle som en hensynsløs oljeleter i «There Will Be Blood», mens Johnny Depp vant prisen for beste skuespiller i en musikal eller komedie for innsatsen i «Sweeney Todd», der han spiller en barberer som skjærer over strupen på sine kunder.

Julie Andrews fikk Golden Globe som beste skuespillerinne i et drama for sin rolle som alzheimer-pasient i «Away From Her».

Franske Marion Cotillard vant prisen for beste skuespillerinne i en musikal eller komedie for sin bemerkelsesverdige tolkning av Edith Piaf i «La Vie En Rose», der hun spiller den franske sangerinnen fra ungdom til alderdom.

BESTE DRAMA: Keira Knightley og James McAvoy i filmen «Atonement». Foto: Reuters
BESTE DRAMA: Keira Knightley og James McAvoy i filmen «Atonement». Foto: Reuters Vis mer

Cate Blanchett var vinneren av prisen for beste støtterolle i filmen om Bob Dylan, «I’m Not There», der hun er en av seks skuespillere som spiller Dylan i forskjellige stadier av hans karriere.

Javier Bardem vant sin Golden Globe for beste støtterolle for sin innsats i «No Country for Old Men», der han spiller en hensynsløs drapsmann.

Prisen for beste film på et annet språk gikk til fransk-amerikanske «The Diving-Bell and the Butterfly».

Ingen glamor

Beverly Hilton-hotellet, der prisene ble gjort kjent, framsto som en skygge av sitt berømte glamorøse selv uten alle stjernene til stede. Blant de nominerte som ellers ville ha vært der i sin fineste stas, var Julia Roberts, Tom Hanks, George Clooney, Denzel Washington, Cate Blanchett, Johnny Depp og Angelina Jolie.

Ingen av dem ønsket å oppfattes som streikebrytere, og de boikottet derfor anledningen, som oppfattes som et forhåndssignal om hvem som kan vinne de enda mer ettertraktede Oscar-prisene.

Det er ennå ikke klart om Oscar-seremonien 24. februar kan gå av stabelen som normalt. Tekstforfatterne har gjort klart at om det ikke er noen løsning innen da, vil de heller ikke tillate sine medlemmer å delta ved Oscar-utdelingene.

(NTB)

BESTE SKUESPILLER: Johnny Depp vant prisen for beste skuespiller for innsatsen i «Sweeney Todd».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media