SORGDELING: - Det har hatt en helende effekt. På en måte ble det en slags kollektivisering av sorgen, en følelse av byrdedeling, som igjen er en lettelse, sier Odd Petter Magnussen (t.v.) om boka til forfatter Ole Kristian Ellingsen (t.h), som er inspirert av drapet på Martine Vik Magnussen. Foto: Tomm W. Christensen
SORGDELING: - Det har hatt en helende effekt. På en måte ble det en slags kollektivisering av sorgen, en følelse av byrdedeling, som igjen er en lettelse, sier Odd Petter Magnussen (t.v.) om boka til forfatter Ole Kristian Ellingsen (t.h), som er inspirert av drapet på Martine Vik Magnussen. Foto: Tomm W. ChristensenVis mer

Åtte år etter Martine-drapet:
- Skapet på rommet hennes er akkurat som da hun forlot det

Faren til drepte Martine Vik Magnussen har delt sine tanker om sorgen med forfatter Ole Kristian Ellingsen. Det er blitt til romanen «Endetid».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Miriam kommer ikke hjem etter festen. Ingen av venninnene har sett henne. Kanskje er hun blitt med den arabiske fyren? Etter et par dager blir en kvinne funnet voldtatt og drept i en kjellerbod. Eieren har forlatt landet, reist til Saudi-Arabia, et land Norge ikke har utleveringsavtale med.»

Dette er utgangspunktet for Ole Kristian Ellingsens (63) skjønnlitterære roman «Endetid». Hvordan lever en far videre uten at datterens drapsmann blir tatt?

Du har hørt en liknende historie før. Den sanne. Den om Martine Vik Magnussen, 23 år, brutalt voldtatt, drept og funnet i en kjeller i London like før påske i 2008. Scotland Yard utpekte raskt Farouk Abdulhak, rikmannssønnen fra Jemen, som eneste mistenkte i saken. Han er fortsatt på frifot i hjemlandet. Et land Norge ikke har utleveringsavtale med.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn