Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åtte mill. i bot til reality-show

'Married by America' tok helt av.

Nå har USAs myndigheter like godt gitt tv-nettverket Fox tidenes største bot. Bota er omtrent det dobbelte av hva CBS måtte betale etter at Janet Jackson viste puppen på direkten.

Fox driver et kabelnettverk med 169 tv-stasjoner, og Federal Communications Commission, som passer på etermediene, la i går ned påstand om at de tilsammen skal betale bota på 1,2 millioner dollar, 7000 dollar per tv-stasjon.

Myndighetene mener reality-showet gikk over streken da det viste bilder av menn som slikket kremen av strippere. Bildene var pixelert slik at man ikke fikk se nakne mennesker.

- Men til og med et barn ville vite at stripperne er toppløse og at de viser seksuell aktivitet, skriver kommisjonen i sin begrunnelse.

Flere bøter på gang

Washington Post melder at kommisjonen trolig forbereder flere millionbøter mot tv-stasjoner. De reagerer på at både tv- og radiostasjoner bruker stadig råere materiale for å trekke til seg flere seere og lyttere.

Flere stasjoner skal ha inngått avtaler om å betale rekordsummer til kommisjonen, men bota som Fox nå har fått skal være den største som er offentliggjort.

Radiostasjonen Viacom må trolig ut med en enda større sum for Howard Sterns utskeielser på lufta. Kilder sier til Washington Post at bota kan bli på mellom 2 og 5 millioner dollar.

Radioreporteren som elsker å sjokkere, sier på sin side at han vil flytte til satellittsendere når kontrakten hans med Viacom går ut. Dermed mener han at han unngår mer innblanding fra de amerikanske myndighetene.

Siden i fjor høst har kommisjonen skrevet ut bøter for over 25 millioner kroner for brudd på anstendighets-reglene.

20 døde, fem voldtatt

Fox-serien lot seerne bestemme hvem som skulle date hvem, og festene tok helt av da de skulle ha utdrikkingslag.

Kommisjonen reagerer sterkest på en seks minutter lang sekvens hvor man blant annet ser en mann i undertøyet på alle fire, mens han blir pisket av to strippere i bare trusa.

Fox synes ikke noe om bota, og mener at de ikke viste noe støtende i sin serie. De har ikke avgjort om de vil godta straffen.

En Hollywood-sjef sier anonymt til avisa at foreldrene har langt større mulighet til å hindre barna i å se på reality-showene, enn til å unngå uventede reklamespotter for voksenfilmer og lokale show som sier '20 døde, fem voldtatt, kommer klokka 11'.

- Kommisjonen kaster bort tida, og burde forstå at foreldre kan ta ansvar for sine barn, og heller overvåke det foreldrene ikke har kontroll over, sier den anonyme Hollywood-sjefen.

Kommisjonen mottok 159 klager på showet Married by America i 2003. Totalt mottok de 240.000 klager i fjor.

GIKK FOR LANGT: Deltakerne slo seg helt løs i realityshowet, og Fox viste bildene. Det må de nå betale for.
VISTE PUPPEN: Janet Jackson viste et bart bryst på direkten for amerikanske tv-seere. CBS måtte punge ut.
X-RATED RADIO: Howard Stern skal ha en ny rekordbot på gang, for sine radioprogrammer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media