NYE OVERGREP: Politiet har fått inn åtte nye anmeldelser av overgrep ved festivalen «We Are Sthlm». Foto: NTB Scanpix
NYE OVERGREP: Politiet har fått inn åtte nye anmeldelser av overgrep ved festivalen «We Are Sthlm». Foto: NTB ScanpixVis mer

Åtte nye anmeldelser av seksuelle overgrep på ungdomsfestival i Sverige

Politiet har tidligere tiet om overgrep mot jenter ved samme festival. 

(Dagbladet): Den siste tida har Sverige vært rystet av flere, alvorlige anmeldelser av seksuell trakassering og antasting ved ulike musikkfestivaler.

En kvinne skal blant annet ha blitt voldtatt midt i folkehavet under en Zara Larsson-konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping i Sverige.

I januar ble det også kjent at svensk politi har tiet om overgrep mot unge jenter på ungdomsfestivalen «We Are Sthlm» to år på rad.

Nå er det igjen innrapportert flere alvorlige hendelser ved den samme festivalen midt i Stockholm.

Seksuelle overgrep og overfall

Politiet skal ha fått inn hele åtte anmeldelser av seksuelle overgrep i løpet av den første dagen ved kulturfestivalen, melder svenske P3.

Også syv tilfeller av overfall og grovt tyveri skal være anmeldt fra «We Are Sthlm» som på sine hjemmesider skriver at de retter seg mot ungdom fra 13 til 19 år.

Politiet skal i tillegg ha brutt inn i et slagsmål der en av de involverte var bevæpnet med jernstenger, ifølge den svenske tv-kanalen TV4.

Før festivalen hadde arrangøren har satt opp videoovervåkning, ekstra belysning og sikkerhetsvakter. Politiet har også styrket sin tilstedeværelse ved festivalen som startet 16. august.

Festivalledelsen skal ennå ikke ha bekreftet antallet innrapporterte overgrep, men kommunikasjonssjef ved festivalen, Lisa Nilsson, sier til svenske Aftonbladet at de er i dialog med politiet om dette, og vil få innrapportert det konkrete antallet anmeldelser seinere i dag.

- Det er svært viktig at dette blir anmeldt, både fra et samfunnsperspektiv og festivalen, sier Lisa Nilsson til avisa.

Politiet: - Dette er et ømt punkt

Dagens Nyheter avslørte i januar at overgrepene på festivalen «We are Sthlm» ikke var med i politiets offisielle rapportering etter oppmerksomheten rundt gjengovergrepene i Köln.

Svensk politi kjente til at guttegjenger forulempet jenter ved festivalen, men utad ble det sagt at den gikk ganske rolig for seg.

- Dette er et ømt punkt, noen ganger tør vi ikke å si det som det er, fordi vi tror at det tjener Sverigedemokraternas sak. Dette må vi ta innover oss her i politiet, sa politisjef Peter Ågren.