TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix
TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Foto: Christian Liliendahl / NTB ScanpixVis mer

Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

For misbruk av kredittkortopplysninger. 

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S, opplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemelding.

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Aller Media AS opplyser at de vedkjenner seg «det selskapsrettslige ansvar for de ulovlige forhold».

- At vi i dag vedkjenner oss ansvaret for bruken av de ulovlige metodene i Se og Hør skjer i forlengelse av at påtalemyndigheten har kommet fram til den samme konklusjon som oss om de faktiske forhold i saken. Dette ansvaret ser vi som en helt essensiell del av vårt oppryddingsarbeid, samtidig som vi anerkjenner konsekvensene av dette, opplyser Aller Medias administrerende direktør i Danmark, Pål Thore Krosby, i en pressemelding.

- Jeg vil enda en gang sterkt beklage de overtredelsene overfor de berørte parter og ser fram til en avslutning på denne saken, sier Krosby videre.

Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og dom er ventet i slutten av november.

- Vi har som selskap en forpliktelse til å få ryddet opp og sikre at noe liknende ikke skje igjen. Saken har påvirket konsernet siden 2014, og av hensyn til både våre medarbeidere og driften ønsker vi å medvirke til at saken blir avsluttet, sier Krosby i pressemeldingen.

Dagbladet er for øvrig eid av Aller Media, samme konsern som eier Se og Hør i Danmark.

(NTB)