Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

For misbruk av kredittkortopplysninger. 

TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix
TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S, opplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemelding.

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Aller Media AS opplyser at de vedkjenner seg «det selskapsrettslige ansvar for de ulovlige forhold».

- At vi i dag vedkjenner oss ansvaret for bruken av de ulovlige metodene i Se og Hør skjer i forlengelse av at påtalemyndigheten har kommet fram til den samme konklusjon som oss om de faktiske forhold i saken. Dette ansvaret ser vi som en helt essensiell del av vårt oppryddingsarbeid, samtidig som vi anerkjenner konsekvensene av dette, opplyser Aller Medias administrerende direktør i Danmark, Pål Thore Krosby, i en pressemelding.

- Jeg vil enda en gang sterkt beklage de overtredelsene overfor de berørte parter og ser fram til en avslutning på denne saken, sier Krosby videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer