Åtte svar, ett spørsmål

Magnus Marsdal stiller i Dagbladet 16. april åtte spørsmål til Høyre. Her er åtte svar, samt et lite spørsmål med på veien.

SENKE SYKEFRAVÆRET: «Hva mener du som revolusjonær marxist og sosialist at må gjøres for å få ned sykefraværet for å få flere fra trygd til arbeid?», er spørsmålet artikkelforfatteren spør Magnus Marsdal. Foto: Jørn H. Moen
SENKE SYKEFRAVÆRET: «Hva mener du som revolusjonær marxist og sosialist at må gjøres for å få ned sykefraværet for å få flere fra trygd til arbeid?», er spørsmålet artikkelforfatteren spør Magnus Marsdal. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Her er Marsdals innlegg.

1. Høyre har i over ti år stilt seg bak IA-avtalen (avtalen om inkluderende arbeidsliv mellom partene og staten). I programmet i 2005 og 2009 sto det ingenting om kutt i sykelønnen. I åtte alternative budsjetter på rad har vi beholdt dagens sykelønn for arbeidstakerne, og vi har sagt at vi er positive til nok en IA-avtale. Hele partiledelsen, inkludert vår statsministerkandidat har bekreftet dette. LOs nestleder har forstått det og sier derfor i Aftenposten 14.04 at «Det er ingen andre [enn Venstre, min anm.] som snakker om å endre sykelønnsordningen, påpeker Solbakken». Det er tilstrekkelig og jeg kommer derfor ikke til å forslå at Høyre vedtar samme formulering som AP.

2. Du lurer på hvorfor jeg for tre år siden kalte økningen av uføre 18- 19-åringer for «vår største velferdsutfordring». Som jeg svarte deg skriftlig allerede den gang (du kan sikkert google det hvis du har mistet svaret) er unge uføre en av våre største utfordringer fordi økningen er stor og jevn. Det innebærer at mange unge aldri kommer inn i, eller tidlig faller ut av, arbeidslivet. Den kraftige økningen blant de aller yngste illustrerer dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer